Новото Renault KADJAR – заповядайте в пролетта!

0
1567

Още с появата си на световната сцена  преди три години, Renault KADJAR бързо си извоюва престижно място сред  конкурентите в SUV сегмента и доказа безспорните си качества на търсен кросуъвър. За този период моделът има над 450 000 продадени автомобили в над 50 страни по света. Към този успех дял имат и разработените системи за задвижване на четирите колела и офроуд качествата, които KADJAR ползва от Nissan.

Кажи KADJAR, кое е новото при теб сега ?

Пред прага на пролетта моделът идва на българския пазар с редица подобрения във външния си вид, в салона и с гама от модерни и икономични  бензинови и дизелови двигатели. Всъщност, всичко в него е по-добро!

Все пак моите хора с конете ще попит за три неща: теглич, багажник и едва след това за цена. За тях специално ще споделим, че ДА! Може да се поръча вграден сгъваем теглич. Багажникът ще побере пълно конско снаряжение за езда: спортно или уестърн седло, ботуши, каски и всякакви други аксесоари. Багажният обем е сред най-добрите в сегмента – 527 литра и 1 478 литра при сгънати задни седалки. В случай, че това не стигне – багажникът има подвижен под и ниши за оползотворяване на товарното пространство. При сгъната предна дясна седалка може да се натовари и бариери за паркур за прескачане на препятствие с дължина 2.50 метра, което е похвално за автомобил с дължина 4.80 метра.

Нека не пришпорваме нещата от вътре навън, а по стар сценариен ред да погледнем Renault KADJAR както си му е редът.

Допитванията, които марката прави сред своите клиенти за абсолютна удовлетвореност от продукта, сочат че дизайна е основната причина за закупуването на Renault KADJAR. Отговорът и бързата реакция в името на щастливите потребители не закъсняват. Дизайнерите преработват предната и задната част, за да придадат още по-привлекателен външен вид на модела. По-широка решетка с нови хромирани елементи и по-стилни и по-цветни брони. В предната част на модела изпъква светлинния подпис във формата на буквата “C“ от гамата на Renault, подсилен от добавените LED светодиоди в дневните светлини. Фаровете за мъгла са станали правоъгълни и също са със светодиоди с LED Pure Vision технология. В задната част са добавени светодиоди и в габаритите. Фаровете за заден ход и мъгла са станали по-тънки и вградени в бронята за по-елегантен външен вид. Всички светлини вече са по-ярки и в същото време консумират по-малко ток.

Простор отвътре, атрактивен дизайн отвън.  

Супер модерният дизайн и подобрено качество на ползваните материали в салона извайват изключително симпатичен автомобил. Централната конзола  е с нов 7-инчов мултимедиен сензорен екран с по-ярък дисплей и по-голяма чувствителност. Екранът осигурява достъп  и до  мултимедийната система R-LINK 2. По-модерен и с ергономичен дизайн е и новият контролен панел на автоматичен климатик.

Малки елементи за голямо удоволствие

Въздуховодите, дръжките на вратите и централната конзола съдържат елементи от сатениран хром. Вътрешните панели на вратите са снабдени с нови бутони за управление на електрическите прозорци и външните огледала и с осветление за по-лесно използване през нощта. Нишите за съхранение във вратите вече са достатъчно големи, за да поберат голяма бутилка вода.

Отделни въздуховоди и два USB изхода има и за возещите се на задните седалки, където простора и комфорта също са на висота. Много приятна е и новата тапицерия с декоративни шевове, в някои случаи с 3D ефект. Специално за клиентите, които ще поръчат новото ниво на оборудване Black Edition има и опция да изберат и тапицерия Alcantara.

Малко повече за най-новото ниво на оборудване Black Edition

С което всъщност бяха оборудвани всички модели, предоставени по време на тест драйв организиран за българските медии в края на февруари, по романтичния Подбалкански път на Стара планина.

Оборудването Black Edition включва: тапицерия Alcantara в черен цвят и специални защитни стелки. Екстериорът предлага нови 19-цолови алуминиеви джанти, предни и задни защитни пластини на праговете в контрастни цветове, както и странични огледала в черен цвят.

Обновените седалки вече имат настройка на дължината и плъзгащ се подлакътник. Централната конзола има два по-големи държача за чаши с регулируема функция, а в нишата пред лоста за скорост е добавено осветление.

Нови по-мощни двигатели с по-нисък разход на гориво  

Новото Renault KADJAR се предлага с нов 1,3 бензинов TCe двигател със 140 и 160 конски сили. 4-цилиндровият двигател работи добре при ниски обороти, с обширен въртящ момент, доста безшумен и снабден с филтър за твърди частици, а версиите са с ръчна и автоматична скоростна кутия.

Дизеловите двигатели наричани Blue dCi заради намалените нива на вредни емисии се предлагат в обем от 1,5 и 1,7 литра във версии на мощността  115  и 150 конски сили  без компромис в динамиката. Двигателят Blue dCi 115 е съчетан с ръчна скоростна кутия и със забележително нисък разход на гориво. На по-късен етап ще има и вариант с автоматична трансмисия с двоен съединител.

Новото Renault KADJAR  на пътя и извън него

KADJAR  не е тежката артилерия в офроуд изпитанията, защото не е създаден с тази идея, но винаги може да разчитате на него по мокри, кални, заснежени и леки терени в пресечена местност. С просвет от 200 мм Kadjar се справя много добре, защото е взаимствал опита на Nissan чрез трансмисията 4WD.

4х4 версията има три режима на работа – 2WD, Auto и Lock, като при последния централния диференциал е блокиран постоянно и съотношението на предаването на въртящия момент към предната и задна оси е 50:50 %. Този режим е предназначен за по-трудни терени и работа до скорост от 40 км/ч. Режимите се превключват ръчно от водача чрез контролер на централната конзола.

Специално за версиите с предно предаване, Renault предлага разработената система Extended Grip, която стимулира блокажа на диференциала с различни режими за движение по кал, сняг и пясък.

Перфектен, както за дълъг път така и за градския трафик.

Обновеният Kadjar се управлява с голяма лекота, а тишината в купето е гарантирана от едва доловимия звук на работещия двигател. Ускорява достатъчно бързо при изпреварване. Автомобил, на който можеш да разчиташ в ситуация. Стабилен при високи скорости в завоите. Стриктен и маневрен в града. Независимо от избора на двигател, шофирането и пътуването е леко, комфортно и забавно.

Цената на новото Renault KADJAR стартира от 38 000 с ДДС. В тон с пролетта, специално за модела са разработени  три нови цвята: зелен „Урал“, син „Метал“ и сив „Хайленд“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име