Даниел Дойзър с трета победа в Западноевропейска лига

0
1390

Германецът Даниел Дойзър завоюва своята трета победа за сезона по време на 13-ия последен квалификационен кръг от Световната купа на Longines и FEI по прескачане на препятствия Западноевропейска лига в Бордо, Франция миналата неделя.

37- годишният немец спечели с Calisto Blue на 3-ия кръг във Верона миналия октомври. Тази победа бе последвана от друга по време на 6-ти кръг от първенството в Мадрид през ноември с Tobago Z. За момента Даниел Дойзър се намира на 5-то място в света със общо 99 точки.

В неделя състезателят сподели победата с кон Tobago Z и остави на второ и трето място съответно Грегъри Уатлет с Iron Man van de Padenborre от Белгия и испанеца Едуардо Алварез Азнар с Rokfeller de Pleville Bois Margot.

Първите 18 състезатели с най-висок брой точки в Западноевропейската ранглиста получават квоти за финалите през април, а настоящия номер 1 – швейцарецът Стив Герда ще се бори да спечели титлата за трети пореден път.

След като победителите в Бордо получиха своите отличия, суперменът от Швейцария, получи наградата на Longines и FEI  за Най-добър ездач в света за 2018 год. Неговата кобила Albfuehren’s Bianca също бе отличена с награда за Най-добър кон в света за 2018 год.

Междувременно големият победител от неделното прескачане на препятствия – Даниел Дойзър, взе решение, че на финалите ще си партнира с Tobago Z, борейки се за втора титла от Световно на Longines и FEI. Краят на тази вълнуваща Западноевропейска надпревара ще бъде на 3 април в Гьотеборг, Швейцария.

инфо и снимки: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име