Германия с втора победа на кръг от Западноевропейска лига

0
1060

Кръсчън Алман спечели втория си квалификационен кръг за сезона, след като стана първи с Caribis Z на 11-ия кръг на Longines FEI Световна купа по прескачане на препятствия, Западноевропейска лига 2018/2019 в Лайпциг през миналия уикенд.

Алман започна да се изкачва в ранглистат на Lоngines Западноевропейска лига още на състезанието в Мехелен, където стана първи с кон Clintrexo. В последната си победа той си партнира с 12-годишния Caribis Z. Те бяха последни на баража, за който се класираха 7 коня и техните ездачи.

Белгиецът Франсоа Мати Jr с Uno de la Roque и италианецът Лоренцо де Лука с Armitages Boy бяха останалите два тандема, които успяха да преминат чисто през трасето и завършиха съответно на второ и трето място. Сънародникът на Алман – Даниел Дузър с Tobago бе най-бърз на арената, но допусна 4 нак. точки, които му костваха първото място.

Победителят от Лайпциг най-вероятно няма да участва в следващите два кръга от лигата в Амстердам и Бордо след две седмици. С резултат от 72 квалификационни точки, той може спокойно да се подготвя за финала през април. „Имам два много добри коня в отлична форма в момента и очаквам с нетърпение финала.“ сподели Алман.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име