Кон на годината на Швейцария печели в Базел

0
1652

Швейцарецът Мартин Фуш и Clooney бяха звездите на терена, които победиха на 10-ия кръг от Световната купа на FEI и LONGINES 2018/2019 – Западноевропейска лига в Базел вчера.

Зрителите имаха възможността да наблюдават невероятното спортно майсторство, демонстрирано от победителя Мартин Фуш и неговите подгласници – холандецът Марк Хутзагер, който завърши втори и белгиецът Девос на трето място.

Първата фаза от състезанието не бе за подценяване и трудна за чисто преминаване и вместване в контролното време от 68 сек. 21 тандема минаха през трасето, когато на манежа излезе представителят на Холандия – Хутзагер, който пръв успя да премине чисто през паркура и както обикновено се случва, неговия успех бе повторен от Питър Девос, който беше и следващ на манежа.

Холандецът беше пръв на баража, като мина без грешка за 38,84 сек., време което беше подобрено от Девос и конят му Apart, но за тяхно съжаление, един бутнат бариер ги постави на позиция след холандеца и партньора му Sterrehof’s Calimero.

Когато Фуш излезе на манежа, резултатите все още не бяха сигурни. Миналата седмица Clooney  бе коронясан за Кон на Швейцария за годината и надеждите, че динамичното дуо ще обърне състезанието в тяхна полза бяха повече от големи. След като тандемът спря хронометъра на 37,61 сек. и не бутна нито една бариера, публиката избухна в овации, а Мартин Фуш хвърли триумфално токата си във въздуха.

Победителят от 10-я кръг на Западноевропейската лига се качи до 3-та позиция във временната класация. Начело все още стои неговият сънародник Стив Герда, а Девос е втори. Със своите 55 точки Фуш се класира за финала в Гьотеборг през април, а следващите няколко седмици той и Clooney ще прекарат в САЩ в подготовка за състезание във Флорида.

Състезанията по прескачане на препятствия Западноевропейска лига продължават в Лайпциг, Германия следващия уикенд.

снимки и инфо: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име