ДОЛИЩЕ – база в сърцето на “Батовата гора“, Варненско

0
3575

Очарованието на едно място не е само до природната даденост, но и до хората, които го обитават, облагородяват и създават. В конна база „Долище“ природа и стопани са си подали ръка и посрещат сред гори, поляни и реки, начинаещи и опитни ездачи, детски лагери и групи, семейства и всички, които търсят диалог с природата.

Конната база се намира в резервата “Батовата гора“, само на 20 мин. път с автомобил от Варна и на 15 мин. от кк „Златни пясъци“. Мястото е идеалния вариант за отдих, туризъм, пикници, игри на открито и разбира се конни преходи, волна езда, уроци за начинаещи и разходки с коне. Всички занимания се провеждат под грижата на професионални инструктори. Специално на разположение за децата, по време на детски партита и рождени дни, са различни забавления: стрелба с лък, детски въжен тролей, люлки, поляни за футбол, народна топка и още забавни игри на открито.

За всички влюбени в конете, в зависимост от нивото на ездачите, базата предлага езда сред природата по разнообразни терени и красиви местности. Собственикът – Къньо Тодорв от Ямбол е известно име в конния спорт, републикански шампион отборно и кандидат майстор във всестранната езда преди години, а доскоро при аматьорите е печелил с кон Айдахо. Другият инструктор в базата е състезателката Розалия Михайлова, която също има своите отличия в конкур ипика. Базата работи с 10 кончета подходящи за конен туризъм. С капацитет за до 100 деца, екипът посреща „зелени училища“, големи туристически групи и работи целогодишно без почивен ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име