Duke of Britain спечели в Лондон Олимпия

0
2211

Немецът Фредерик Уондърс и кастрата Duke of Britain бяха върха на сладоледа на 6-ия кръг от Световното първенство по обездка Западноевропейска лига  2018/2019 в Лондон Олимпия. Във вечерта 18 декември дуетът записа най-добрия резултат в кариерата си до момента – 80.030, който се оказа равен с този на британската звезда Шарлот Дюжардин и Hawtins Delicato, но Уондърс и Duke of Britain получиха по-висока оценка за артистичност, което остави британската представителка на второ място. С трети резултат от 77.990 завърши холандецът Ханс Питър Миндерхуд с Glock’s Dream Boy NOP.

Дюжардин сподели, че никога до сега, бидейки с равни резултати с друг състезател, не са я побеждавали. Тя сподели още, че е много доволна от Delicato, който е млад и неопитен кон. Работила е с него като по-млад и едва преди 3 седмици са започнали по-сериозните му тренировки. „Не знаех какво да очаквам от него в тази обстановка и съм много доволна от чистото ни представяне, очаквам да покаже още много.“

Уондърс работи с Duke of Britain вече три години. „Миналият декември се състезавахме на финала за купата на Луисдор (Louisdor) за развиващи се коне във Франкфурт, а начинът по който той се разви от тогава до днес, за да спечели два световни класа е направо невероятен. Това говори ясно за характера, възможностите и желанието за работа на коня“.

31-годишият състезател Уондърс е изправен пред същия казус, както и неговия сънародник Бенджамин Врендъл, който спечели миналия кръг от Световната купа по обездка Западноевропейска лига в Залцбург преди две седмици и по настоящем е на челна позиция в лидърборда. Само трима състезатели от една държава могат да идат на финалите през април, а битката между немските състезатели е безмилостна. Въпреки че резултатът на Уондърс го поставя на трето място във временното класиране, това не е гаранция, че той ще стигне до финала. Конят му сега ще почива 8 седмици и ще го изкара на предпоследния 10 кръг на родна почва в Ноймюнстер през февруари.

източник: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име