Новият Range Rover Evoque стъпи на родна земя

0
2452

Вчера на специална церемония бе представен новият Range Rover Evoque пред българските медии, който стартира с цена от 72 000 лв.

С продажби  от 750 000  в глобален мащаб от лансирането си на пазара и с над 225 международни награди, новият  Evoque дебютира на българския пазар само месец след световната си премиера в Лондон.

Истината е, че за този автомобил една премиера не стига. За да усетиш всички новости внедрени в Evoque, превръщащи го в автомобил от бъдещето, е необходимо околосветско пътешествие. Изцяло обновеният модел се появява с редица иновации по отношение на дизайн, ектериор, комфорт, задвиждане, безопасност  и  във версия plug-in хибрид.

Новият Evoque пристига с по-дълго междуосие, повече пространство за водача и пътниците в купето, по-голяма жабка и централен подлакътник, където могат да поберат таблети, ръчни чанти и бутилки. Пространството за багаж е по-голямо и достига 591 литра, а при сгънати на втория ред седалки обемът се увеличава до 1383 литра.

Новият SUV на Range Rover вече може да гази във вода с дълбочина до 600 мм и може да тегли до 4,490 кг (обща маса на автомобил и ремарке).

Луксозният нов Evoque се предлага с избор между шест 4-цилиндрови двигатели Ingenium, сред които три бензинови и три дизелови варианта, като всички двигатели са съчетани с 9-степенната автоматична скоростна кутия ZF.

Evoque е първия Land Rover с функция Интелигентни настройки, която използва алгоритми на изкуствен интелект, за да научи предпочитанията на водача и да ги реализира. В допълнение към позицията на седалките, музиката и настройките на климатичната система, Evoque може да управлява предпочитанията за масаж и кормилна колона за максимално увеличаване на комфорта.

Това е първият в света Evoque, оборудван с технологията Ground View, която ефективно превръща предния капак в невидим, като прожектира изображения от камерата върху горния сензорен екран, за да предостави на водача 180-градусов изглед под предната част на автомобила. Полезна функция при маневриране за избягване на високите бордюри или преодоляване на неравни терени.

Нещата не спират до тук а продължават в дигиталната ера с първото в сегмента интелигентно огледало за обратно виждане, което се трансформира в 3D екран, ако видимостта отзад е затруднена от пътници или обемен багаж. Водачът просто натиска бутон в долната част на огледалото и данни от камерата за птичи поглед показват в ясна и висока резолюция какво има зад автомобила. Екранът предоставя по-широко 50-градусово зрително поле и отлична видимост при ниска осветеност.

Новият Range Rover Evoque е оборудван със системата за задвижване на всички колела Terrain Response 2, налична като стандартно оборудване за модела с автоматична трансмисия. Системата може да бъде изключвана, а на разположение на водача са четири режима – комфорт, пясък, трева / чакъл / сняг и кал / коловози за оптимизиране на динамиката и проходимостта. Новият автоматичен контрол позволява на Evoque да избира най-подходящия режим за условията и автоматично да регулира подаването на въртящ момент спрямо терена. Максималната дълбочина на газене от 600 мм може да бъде проследявана ефективно с опционалните сензори. Ултразвуковите сензори във външните огледала измерват точно дълбочината на водата, която се извежда на централния сензорен екран.

Ориентировъчната стартова цена на новия Range Rover Evoque у нас ще бъде 72 000 лева, а официалната ценова листа ще бъде качена на сайта на Land Rover до седмица.

Снимки: Ezdapress и Пресиан Петров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име