Кон продаден за € 2 400 000 по време на аукцион на Шокемьоле

0
2786

Кон за  € 2 400 000  бе продаден на аукцион в конния център в Анкум, Германия. Това е  6-годишната кобила Stakkariealla, порода Хановер, обучена за прескачане на препятствия. В рамките на провеждания всяка година аукцион, Stakkariealla е най-високо оценения кон. „Това определено е най-добрия кон, който съм произвел някога.“ – сподели пред медиите световно известният развъдчик, и олимпийски шампион Шокемьоле.

39-ят ежегоден търг на коне от конюшните на Шокемьоле се проведе на 8 и 9 декември, като наддаването бе съпроводено с връчване на специални годишни награди и бляскава гала вечеря с благотворителна цел.

Следващата най-висока цена от € 1 200 000 по време на търга стигна черен жребец, по думите на спикъра „роден за дисциплината обездка“. Той е бил закупен подобно на кобила Stakkariealla от купувачи от САЩ.

Наградите по време на събитието тази година отличиха изявени спортисти, мениджъри, собственици и журналисти. В категория „Спорт“ специалната награда – статуетка на кон с инкрустирани камъни Swarovski, бе връчена на датчанина Даниел Бакман Андерсен, състезател по обездка и участник в Световните конни игри. С награда за успешна спортна кариера бе отличена и Алис Лауетс – преводач, консултант, търговец на млади коне, мениджър и изключителен спортист. Тази забележителна жена е състезател във всестранна езда със стремглава спортна кариера. Международният спортен журналист Дитер Лудвиг бе награден за особен принос в популяризирането на конния спорт.

Двудневният аукцион премина под мотото „Да спасим света от глад“, с благотворителен акцент насочен към всички гладуващи хора по света. Средствата събрани от участниците в гала-вечерята се даряват на световната организация Welthungerhilfe, която се е заела с нелеката задача да се погрижи до 2030 година по света да няма нито един гладуващ човек.  Сред специалните гости, както на аукциона, така и на благотворителната вечеря бяха и българските представители на фирмата ЕL – Equestrian Lifestyle (облекла за ездачи). На българската маса гордо седеше и коледното плюшено мече на EL, като отличителен знак на българското присъствия в това звездно конно събитие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име