Втора победа за Даниел Дойзър на Световната купа

0
1398

По време на поредния кръг от Световната купа по прескачане на препятствия Западноевропейска лига, миналия уикенд в испанската столица Даниел Дойзър отново зае първото място.

Победа му с Tobago Z, на шестия кръг от общо 13-те серии, му гарантира място на финалите през април догодина. След него на втора позиция се нареди Стив Герда с Ulysse des Forets от Швейцария, който успя да си набави значителна преднина по точки в генералното класиране, а на трето място остана Ирма Карлсон от Швеция с Ida van de Bisschop. Тя водеше във временното класиране и показа красива, бърза и точна езда с 10 годишната кобила Bisschop и спря хронометъра на 48.28 сек. След тях на манежа излязоха Дойзър  и неговия жребец порода Зангершайде, които успяха да подобрят времето с 1.55 сек. и да изместят шведския тандем.

„Хванахме добър ритъм още в началото и го задържахме до края. Tobago Z е много внимателен, никога не бърза, дори когато е под напрежение, което много помага – скокът е един и същ без значение дали върви бързо или бавно“ – сподели германецът.

Немският тандем постави резултат от 46.73 сек. и му оставаше само да наблюдава последните 5 дуета. Победителят от предишния кръг на Световната купа в Щутгарт – Питър Девос с Claire Z и шведът Хенрик вон Екрман с Toveks Mary Lou оставиха по един бутнат бариер след себе си. Нийлс Брунсийлс с 9-годишния Delux van T&L се наредиха 4-ти зад Ирма Карлсон с чист паркур за време от 48.42 сек.

Дуото Стив Герда и кобила Ulysse des Forets изглеждаха сигурни, че ще подобрят времето на Дойзър, но широкия завой преди комбинацията забави тандема, който бе с 39 стотни от секундата по–бавен от първенците. Последната заплаха за първото място бе в лицето на Педер Фредериксон и H&M Christian K, но те завършиха с 16 нак. точки и за тях остана 10-то място.

Дойзър изрази задоволство от коня си, като сподели, че или Tobago или Calisto Blue ще бъдат изборите му за финала в Гьотеборг. „На финала яздиш най-добрия“ – подчерта той. Със събрани 40 точки до момента, въпреки че предстоят още 7 кръга от Купата, изглежда че Дойзър ще е сред 18-те, които ще се състезават на финала. Питър Девос е с 49 точки и също е на път за Гьотеборг. Стив Герда пък не спря да трупа точки от всички състояли се 6 кръга, като до този момент се е изявил с 4 различни коня и е начело в класацията с 58 точки.

Следващият седми кръг от Световната купа по прескачане на препятствия ще се проведе отново в Испания, но този път в пристанищния град Ла Коруня в Галисия.

Най-интересните моменти от състезанието в Мадрид може да видите тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име