Старт на продажбите на новото BMW Серия 8 Купе

0
2078

Навръх Екатерининден (24 ноември, 2018) новото BMW Серия 8 Купе отбелязва пазарната си премиера у нас с два варианта на модела: BMW M850i xDrive Купе, като BMW M Performance автомобил с нов V8 двигател с мощност 530 к.с. и BMW 840d xDrive Купе с редови шестцилиндров дизелов двигател с 320 к.с. И двата модела серийно са с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic.

Новото BMW Серия 8 Купе е вдъхновяващ спортен автомобил, с изключителни динамични характеристики, емоционален дизайн, модерен лукс и напредничаво оборудване по отношение на управлението, асистиращите системи и свързаността.

Каросерията, задвижването и окачването са последователно насочени към максималната пъргавина, прецизност и увереност на един чистокръвен спортен автомобил. Особено мощните двигатели са комбинирани с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive и техническите решения на BMW EfficientLightweight.

Не е случаен факта, че новото BMW Серия 8 Купе е разработвано успоредно със състезателния автомобил BMW M8 GTE, който вече доказа големия си потенциал в състезанията за издръжливост на FIA World Endurance Championship (WEC) и на IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) в Северна Америка. Сега серийният автомобил предлага най-луксозната възможност за наслада от динамиката.

Външният дизайн на модела е модерна интерпретация на спортна естетика в хармония с визия, която излъчва ексклузивност и чувственост. Издълженият силует, ниското положение на пътя и елегантната линия на покрива са пропорциите, които обещават  динамично изживяване при шофиране. Дължината от 4 843 мм, широчината от 1 902 мм и височината от 1 341 мм, както и междуосието от 2 822 мм, превръщат BMW Серия 8 Купе с две врати в луксозен спортен автомобил със страст и характер.

Благодарение на изключително богатото си разнообразие от серийни и асистиращи системи, новото BMW Серия 8 Купе се отличава като особено напредничав модел в сегмента. Многообразието включва Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go, Асистент за завиване и водене в лентата, Предупреждение за смяна и за напускане на лентата, BMW Night Vision, както и Предупреждението за напречен трафик, Предупреждение за предимство и за движение в погрешна посока.

Сред функциите на Асистента за паркиране е и Асистентът за движение на заден ход, който подпомага водача при изкарване на автомобила от паркоместа и маневриране в тесни пространства. Асистентът за движение на заден ход поема въртенето на волана при маневри, при които изминатата преди малко на преден ход отсечка се преминава на заден ход. При това водачът трябва да се концентрира единствено върху ускорението и спирането, както и върху следенето на околното пространство. Изминатото по този начин разстояние може да достига до 80 метра, а скоростта до 9 км/ч.

снимки: BMW Group PressClub

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име