Ингмар Де Вос остава начело на Международната федерация по конен спорт

0
1526

На ежегодното събрание на Международната федерация по конен спорт FEI, което тази година се провежда в Манама – Бахрейн от 16 до 20 ноември, с огромно мнозинство и без капка съмнение, участниците в годишната среща избраха Ингмар Де Вос да продължи да изпълнява дейността си на президент на федерацията за периода 2018 – 2022.

На днешната сутрешна сесия присъстваха представители на 133 федерации, сред които и заместник председателя на Българската федерация по конен спорт – д-р Крум Рашков и ген. секретар на БФКС Теодор Шейтанов.

В обръщението си към общността Де Вос, който започва своя втори мандат и е 13-тия президент на FEI  от основаването й през 1921 сподели, че за него е чест и привилегия да бъде избран за втори път и призова към единство в конния спорт, защото само това е начина да се върви напред, да се развива спорта, да се привличат нови ездачи, фенове и спонсори.

Според конституцията на Международната федерация, президентът има право да служи не повече от три мандата. Де Вос бе избран за пръв път през 2014 на генералната среща на FEI  в Баку, след като 3 години е бил генерален секретар на FEI в щаба на федерацията в Лозана, Швейцария.

снимка: FEI

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име