Поредна победа за Изабел Верт

0
2465

Сякаш няма още състезател, който да може да надмине царицата на обездката – германката Изабел Верт. 49-годишната спортистка продължава да жъне успех след успех. След триумфа си на предходния кръг на Световната купа по обездка Западноевропейска лига, Изабел Верт отново получи най-висок резултат на кръга в Щутгарт, Германия през изминалата събота.

В съботния ден на 17 ноември, Германия завладя подиума, като след първите в класирането – Верт и Bella Rose, се наредиха сънародничката й и съотборник от игрите в Рио – Дороте Шнайдер със Sammy Davis Jr и шампионката от 2013 год. Хелън Лангеханенберг с Damsey, а  четвърти стана датчанинът Даниел Бакман с Andersen.

Верт искаше да покажа на публиката у дома, че нейната скъпоценна кобила се е завърнала с пълна сила, след дългия си 4-годишен отпуск, поради травма. „Днес беше един много специален ден, арената бе пълна с хора и много от конете бяха напрегнати и плашливи, но  Bella Rose беше фантастична, наистина искаше да даде всичко от себе си и беше най-добрата.“ сподели Изабел Верт.

Следващия кръг от Световната купа по обездка Западноевропейска лига ще с проведе в Мадрид, Испания, през следващите почивни дни.

Резултати:

  1. Bella Rose (Изабел Верт) GER 85.660
  2. Sammy Davis Jr (Дороте Шнайдер) GER 81.840
  3. Damsey FRH (Хелън Лангеханенберг) GER 81.470

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име