Турнир по прескачане на препятствия и състезание с електрически автомобили

0
2349
Jump & Drive от 1 до 175 конски сили

Събитието ще се проведе утре – събота, 10 ноември от 9:00 ч. Организатори са клуб по конен спорт „Аватар” и Emerald Car Rental. Специалният паркур Jump & Drive ще бъде с височина 120 см., а в допълнение състезателите ще трябва да преминат специално изпитание в майсторско управление с електрически автомобил. Всичко това ще се случи на закрития манеж на конно – спортна база  „Хан Аспарух” в столицата.

Освен атрактивната идея и примамливия награден фонд от 10 000 лева, акцент в събитието ще бъде представянето на фирма Емералд (автомобили под наем), както и новият бранд, с който излизат на пазара – EMCA – (електромобили под наем).

Събитието ще стартира в 9:00 ч. с отворен тест драйв на BMW i3. В 10:00 ще започне първото изпитание от конното състезание с X паркур на височина 70 см за деца и аматьори, а Jump & Drive стихията ще се започне в 13:00 ч. По предварителни заявки до момента се очаква да наблюдаваме 24 тандема, чието представяне ще премине под зоркото око на съдиите на терен Боряна Крумова и Юлия Младенова, а стюарди ще бъдат Валентин Джавелков и Веселина Соколова. Паркур майстор на турнира е Янисалв Николов.

Голямата награда за най-техничния състезател ще бъде в размер от 3 000 лв. Вторият в класирането ще получи 2 000 лв, а за трето място са предвидени 1 500 лв.. Всички останали от 4то до 10то място ще получат бурни овации и по 500 лв. за касичките си.

Събитието ще премине под мотото за чиста околна среда.

За повече информация посетете страницата на събитието.

Такса участие за коне и ездачи няма, а входът за зрители е свободен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име