Дискордиа: „Шофьорите ни заслужават най-доброто“

0
6676

Дискордиа е една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, която бележи впечатляващ ръст за последните 5 години. Разковничето на успеха в този силно конкурентен бранш е в работа с нови автомобили, иновативни технологии, реинвестиция на част от печалбата в екип, обучение, оборудване и стандарт на управление, който може да е скъп но понижава ежегодно разходите.

Създадена през 1992 година, днес Дискордия кръстосва света с 535 камиона, а амбициите са до началото на 2020 г. флотилията на компанията да включва 680, а до 2022 и 1130 превозни средства. Амбициозният план се основава на добре пресметнати цифри от положените години труд и прилагане на смели нестандартни решения. Оптимизация на разходите и увеличаване на рентабилността е друг похват, с който се стига до истината, че не винаги най-нискоразходният маршрут е най-печелившия!

„Ние осребрихме фразата, че времето струва пари. Намерихме баланса между марж и време“, споделя изпълнителният директор на фирмата Христо Христов.

Към момента броят на служителите, които работят за компанията е 850 души, а приходите са се покачили от 32 на 125 милиона лева. Неслучайно Дискордия е в списъка на водещите работодатели в България. „Идеята с която развиваме бизнеса е да предлагаме висок стандарт на работа и заплащане, така че да задържим и дори да върнем хората в България“, допълва Христов. Бързият у супер успешен темп на развитие се дължи на иновативните технологии като Microsoft Dynamics NAV, NaviTrans, DynaFleet, Map&Guide, Transics, които компанията непрекъснато внедрява. Те спомагат за ефективното управление на процесите във фирмата, за цялостната оптимизация на транспортния процес, контрола по изразходване на гориво и безопасността по време на работа.

Всички превозни средства са нови и с най-модерни технологии, всичките ни шофьори, където и да са по света, са в непрекъсната връзка с персонален мениджър, който дори обгрижва семействата на шофьорите на дълъг път. Фирмата предлага гъвкави схеми на ангажираност, може да се работи една седмица, а три да се почива. Всичко е въпрос на индивидуален план и желание за реализация.

В административните отдели на Дискордия картината е впечатляваща. Средната възраст на работещите във всички отдели е 25 години. Зад професионалното обслужване седят силно мотивирани млади хора, ведри, динамични и усмихнати. Работната атмосфера се допълва от много стилен и топъл интериор, предлагащ зони за храна и отдих, както и парк от естествени растения с мисъл за почивка и приятен работен ден. Професионалното обслужване и ключовите стандарти за качество са отличителните черти в подписа на Дискордия.

На фона на цялата тази прекрасна картина и инвестиции от страна на работодателя, в този бранш шофьорите са дефицит.

Като абсолютен лидер в бранша, Дискордия осигурява редица възможности за започване на работа, както за млади хора, така и хора с натрупан жизнен и професионален опит. Към момента има свободни позиции за спедитори, младши мениджъри, сътрудници техническа експлоатация, мениджъри международен транспорт. Позициите са подробно описани на сайта на компанията, а иначе вратите на Дискордиа са отворени за всички, които искат да разговарят с младите хора в офиса, да се потопят в работна атмосфера и да научат повече за пътя на успеха. Позовавайки се на новаторството, иновациите и перфекционизмът, като основа за своето развитие, Дискордиа привлича водещи специалисти във всички сфери на транспорта и спедицията.

„Шофьорите ни заслужават най-доброто“, казва Христо Христов и допълва, че 65 000 камиона с българска регистрация се движат по света и това е повод за гордост, но и отговорност за създаване на по-добър имидж на шофьорската професия.

Изградена на уникален принцип на работа транспортно-логистичната компания е фокусирана върху международния товарен транспорт, включително превозваческа, спедиторска и логистична дейност. Освен в България, Дискордиа има свои компании в Румъния и Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име