Скорост, адреналин и прах на хиподрума в Банкя

0
3479

Хиподрумът в Банкя стана арена на зрелищното надпрепускане с двуколки и коне от Рисиста порода. Събитието се проведе на 21 октомври с начален час 11:30, а организаторите – НАК и БАРК бяха подготвили  5 гари с общи награден фонд от близо 13 000 лв.:

  • Grand Prix на България за 2-годишни коне на 1 600 м;
  • Grand Prix (Derby) на България за 3-годишни коне на 1 900 м;
  • ПРИЗ надрепускане за 4 – годишни и по-възрастни коне на 1 900 м;
  • Grand Prix на Българи за 5+ годишни коне на 2 400 м;
  • Купа за коне закупени от френската организация „Le Trot“ на 3 000 м.

Победител в Grand Prix на България на 1 600 м стана кобила INFANTA (BGR) (IPERSEM (ITA) X FANI BEL (BGR)) със запрежчик Йосиф Матишев. Най-бързи в Grand Prix Derby на България на 1900 м бяха кобила ROMATIKA (BGR) (RUBINO (SWE) X NEVADA (BGR)) и запрежчика Янко Маринов. В приза на 1 900 м първи излязоха 10-годишната CATALINE SPED (BGR) (CANGURO SPED X LIDIA EFFY S(ESP)) със запрежчик Кръстьо Динчев, който е и треньор и собственик на кобилата.

В Grand Prix за 5 + год. коне на 2 400 м първенци станаха SPHINX DU PLESSIS (FRA) (GANYMEDE (FRA) X IRISEE DÁVRIL (FRA)) със запрежчик Стоян Радев, който подобно на колегата си Кръстьо Динчев също е и треньор и собственик на жребеца. Жребецът е на 12 год. и е най-възрастния кон в гарата и на състезанието кат цяло.

Очаквано, BOMBA DE JANVILE  (ROCKLYN (FRA) X QUEEN MELODY (FRA)) бе най-добрата кобила на хиподрума по време на най-дългата гара на 3 000 м за купата на конете от организация „Le Trot“. Кобилата и запрежчикът Цветан Пармаков отвяха конкуренцията от други 6 френски кобили на трасето и финишираха първи.

Съботният ден 27 октомври отново ще предложи състезание с двуколки за коне от Рисиста порода на хиподрума в Банкя. Зрителите по трибуните ще наблюдават три гари:

  • Гара за 3 годишни коне;
  • Купа на запрежчиците, в която ще се включат всички състезатели с най-високи балове постигнати от състезания и ;
  • Международна гара „Купа на балканските народи“.

Интересното в международната гара е че ще участват по двама запрежчици от държавите България, Румъния, Сърбия и Унгария, които ще дойдат у нас без своите коне, а жребий ще определи с кои наши Рисаци ще се състезават те.

Успех на всички, стискаме палци, а вие стискайте здраво юздите!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име