Ендюрънс дисциплината в центъра на спортния форум на FEI

0
1618

Дисциплината Ендюрънс и проблемите, които произтичат от нея бяха главна тема на спортния форум на FEI в Лозана (Швейцария) миналата седмица на 10-11 април. Панелистите постигнаха единодушно мнение, че скоростта и не съобразяването с задължителните почивки са главния рисков фактор. „Веднъж появило се нараняването при конете, вече е твърде късно. Може да не е фатално, но то скъсява кариерата на коня. Въпросът не е само в скоростта и разстоянието, а в комбинацията от двете” – казва Крис Уитън от университета в Мелбърн. Специалистите по управление на риска на форума бяха единодушни в желанието почивката на конете да се увеличи със седем дни, което ще повиши успеваемостта им при квалификации.

Тема на разговори бе и смъртта на 7 коня в рамките на един месец в Обединените Арабски Емирства. Главният секретар на FEI Сабрина Ибанес се обърна към Националната федерация на ОАЕ с молба за незабавни мерки. „Вече изразихме притесненията си че фаталните костни фрактури, са резултат от преработване и най-вероятно са съществували, но не им е бил даден шанс за заздравяване.” По-сериозна дискусия по темата ще се проведе на Ендюрънс форума в Барселона на 23 и 24 май.

Ингмар Де Вос

Президентът на FEI Ингмар Де Вос закри събитието с благодарствени думи към делегатите и спонсорите „Гордеем се със спортния форум. Краят на форума слага началото на много работа, а това е позитивна крачка напред. Радвам се, че видях толкова млади лица, които допринасят за успеха на тазгодишната среща и се надявам тяхното число да се увеличава с всяка година”.

Бях дадени 13 конкретни препоръки относно членовете на FEI, включително правилата за поведение и описанието на работните позиции, отпадането на възрастовата граница, онлайн образованието за членове и лектори, споразумения, възнаграждения, и менторска програма за нови членове. През юни месец тази година ще се сложи началото на Кампус FEI и центъра за електронно обучение, E-learning centre. Резултатите от аналитичното проучване на съдийската система в дисциплините обездка, впрягове и волтижировка предвиждат обучения и тренинги на съдии на всички нива.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име