Закриваме сезона по конкур ипик в Студенец

0
2057

Дните от 26 до 28 октомври ще отведат запалените по конния спорт зрители в плевенското село Садовец, където на конна база „Студенец“ ще се проведат последните два турнира по прескачане на препятствия за годината: „Купа България“ и турнир „Студенец“.

Общия награден фонд в състезателния уикенд е в размерите на 20 600 лв., а на манежа се очаква да се изявят най-добрите ни състезатели и коне в дисциплината прескачане на препятствия. Стартовете в петък, събота и неделя са от 10:30 ч. Организаторите споделят, че кулминацията ще бъде в събота от 12:00 ч., когато височината на препятствията ще стигне 140 см, а  участие в изпитанието ще вземат най-добрите коне на България,  участници в националния отбор на страната.

В неделя от 13:00 ч. на финала за „Купа България“ ще се класират 25те най-добри тандема от изпитанията определени за първа и втора квалификация, а именно изпитание № 3 – през ден първи и изпитание № 6 – предвидено за ден втори от турнира. Носителят на „Купа България“ за 2018 ще стане ясен на финала, който ще се проведе в два манша, като за втория манш се класират 10-те най-добри тандема.

Входът за зрители е свободен, а радостта от празника и адреналина са гарантирани.

снимки: архив „Купа Студенец“ 2017

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име