СТУДЕНЕЦ – ККС и конна база, село Садовец

0
7592

В името на детския конен спорт и създаването на условия за по-добър живот в района. За младото поколение, което е бъдещето на България.

Това е философията на най-новата и модерна конна база в Северозапада, изградена в плевенското село, на 12 дка разгъната площ, върху която се простират старите конюшни на собствениците – семейство Дилчеви.

От миналата година базата грее с нов загрявъчен плац, нов състезателен манеж, трибуни със 100 седящи места с козирка, зони за конни каравани, паркинг и още куп новости в съоръжението, сътворено с любов към конете и най-вече към подготовката на децата в конния спорт. Всички нови съоръжения в конния център са изградени по европейски стандарти, а най-новата инвестиция предвижда в бъдеще да се построят закрит манеж, хотел, ресторант и зона за атракции.

 

Към момента семейство Дилчеви отглеждат над 60 коня, сред тях Дунавска порода, полукръвни, кръстоски, подрастващи, както и 12 спортни коня. Към БФКС от името на клуба са картотекирани състезателите Антон Дацински и Ива Величкова. Базата предлага: развъждане на коне, търговия и тренинг, първоначални уроци по езда за любители и професионалисти, както и организация на състезания от календара на БФКС. За туристите и гостите на района се организират разходки с коне и файтон по живописните местности в каньона на река Вит.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име