Олимпийско злато за Италия в Буенос Айрес

0
1866

Италианецът Джакомо Касадей постигна блестящи резултати на Малдежките Олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина. Той скача чисто цяла седмица с кон Darna Z и в последното изпитание, в бараж за време, се показа като най-бърз и безгрешен, което му спечели индивидуалния златен медал.

След Джакомо, със сребърен медал бе отличен участникът от ОАЕ Омар Алмарзуки с La Corina Lala. На баража Омар бе първият, който мина чисто през паркура за време от 34,37 сек.  След него се изявиха Джакомо с Darna Z, задминавайки Омар с почти 3 сек – 31,79 сек. Последен на арената излезе носителят на златен отборен медал Педро Еспиноза. Той даде всичко от себе си, скоростта му бе забележителна, но бутна един бариер, осигурявайки си бронза.

Интересно е, че Омар Алмарзуки (ОАЕ) и Педро Еспиноза (Хондурас) са единствените състезатели, които спечелиха медали за държавите си на събитието в Буенос Айрес и са първите спортисти, които печелят отличия в конния спорт на Олимпийски и Младежки Олимпийски игри под флага на ОАЕ и Хондурас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име