Младежките Олимпийски игри обединяват юноши от цял свят

0
3109

Във втори кръг от конните надпревари на Младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес, отборите на Северна Америка и Европа застанаха един срещу друг в борбата за златото. Победата не беше лесна, тъй като и двата отбора произведоха три чисти паркура. Скоростта бе тази, която определи първенците. Отборите показаха чудесна езда, въпреки огромното напрежение, но накрая Северна Америка настъпи газта докрай и остави отборът на Европа на второ място.

Отборът на Северна Америка бе съставен от 5 нации: Хаити, Хондурас, Мексико, Панама и САЩ. За Хаити и Хондурас това е първото злато, което печелят на олимпийска сцена.

Отборът на Европа, който заслужи среброто, бе съставен само от момчета, които яздеха секунди зад носителите на златото. В отборът участва 17 годишният Джак Уитъкър, който печели сребърен медал 34 години след като баща му Майкъл Уитъкър печели отборно сребро през 1984 г. на Олимпийските игри в Лос Анджелис, рамо до рамо с чичо си Джон Уитъкър. Явно успехите в конния спорт се предават по наследство.

Отборът на Африка бе повече от доволен от постиженията си и бронзовият медал от Олимпиадата.

Забележителното в конните състезания в Буенос Айрес, е това че отборите бяха съставени от 5 различни държави, избрани чрез жребий, чиито състезатели и треньори се обединиха, сближиха, и спечелиха не само медали и спортно признание, но и създадоха приятелства и нови запознанства – типично в духа на Олимпийските игри.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име