Празникът на породата Хафлингер излъчи своите шампиони

0
5164

В неделният ден на 1 октомври в Конявската планина, пред портите на известното крайпътно заведение „Дървената къща – Стражата“, се проведе изложение на коне от породата Хафлингер. Домакин и организатор на събитието бе собственикът на едно от най-големите стада от породата у нас (80 броя) – Николай Колев. Известният фермер отглежда конете в земите на ранчо „Бандера“, в подножието на връх Вида, където развъжда и голямо стадо крави от породата Монбелиард.

Събитието, което се провежда за седма година, бе открито с тържествен молебен, отслужен от протойерей Александър от Радомир, а сред официалните гости бяха представители на ИАСРЖ и НАК. Програмата представи дефиле на коне в четири категории и излъчване на шампиони, а специално за публиката бяха проведени и демонстрации на уестърн езда.

След прецизен оглед и оценяване по критерии, до финала стигнаха шест коня. По решение на присъстващото компетентно жури и под съпровода на бурни овации, за шампион бе обявен жребеца Аглер, собственост на Нокилай Колев. Негово се оказа и подрастващото женско конче Нефертити, което взе купата в своята категория. Шампионската титла в категория кобили взе кобила Барбара, собственост на Симона Терзйска, в чийто конюшни расте и младото конче Актив – победител в категория подрастващи мъжки кончета.

За доброто настроение на гостите се погрижи танцова формация „Партньори“ от град Кюстендил, които извиха кръшни хора и изпъстриха деня с настроение и песни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име