FEI и Longines Купа на нациите – Финалът

0
2707

Най-добрите ездачи в дисциплината прескачане на препятствия си дават среща утре в Барселона, на финала за 2018 на FEI и Longines Купа на нациите. За 6-та поредна година домакини на събитието ще бъдат Real Club de Polo, където са се провели и Олимпийските игри през 1992 г.

Само две седмици след края на Световните игри в САЩ, емоциите стават все по –силни. Събитието е важен момент, от който ще зависят точки и резултати, особено за тези, за които шанса в Трайън не бе голям.

Представителите на отбора на Холандия не стигнаха до почетната стълбица на Игрите в Северна Каролина, но успяха да си запазят една от 6-те квоти за Олимпийските игри в Токио 2020. Отборът им тази седмица е в състав Марк Хуцагер, Франк Шътър и световния номер едно – Хари Смолдърс, както и Леополд ван Ащен и Майкъл ван дер Влютен.

Отборът на  Европейските шампиони – Ирландия, въпреки, че не успя да се класира за Игрите 2020, завършвайки на 7-ма позиция на Световните игри. Лошият спомен ще се опитат да измият Шейн Брен, Антъни Кондон, Дара Кени, Били Томей и Майкъл Дъфи.

Истинската надпревара ще бъде между американците и шведите, като последните ще се постараят да си го върнат и този път да вземат златото. Американците ще разчитат на Лаура Краут, която е единствения представител на отбора златен медалист от Трайън. В един екип с нея ще се състезават още Люси Делауриърс, Алекс Гранто, Андрю Кошер и Джесика Спрингстийн.

Общо 15 държави ще вземат участие на финала, който започва в 20:00 часа местно време в петък вечер. Днес се тегли жребий за поредността на излизане на манежа. Само най-добрите 8 държави ще се класират за решаващото изпитание в неделя следобед. Останалите ще се състезават в събота на Challenge Cup с награден фонд от €1,700,000.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име