Германката Блум с историческа победа

0
1966

Симон Блум записа името си в книгата с рекорди, като стана първата жена в 28-годишната история на Световните игри и втората в 65-годишната история на Световния шампионат по прескачане на препятствия, която печели индивидуалната титла в Bank of America, вчера на манежа в Трайън, САЩ.

На вълнуващият финал, който държа в напрежение публиката, тя мина два пъти чисто през паркура с кобила Alice. Денят беше повече от успешен и за швейцарците Мартин Фуш (26 г), който взе среброто и Стив Герда (36 г), за когото беше бронза.

„Денят беше прекрасен. Алис скачаше чудесно през цялата седмица и не допусна грешка в 5 кръга, направо невероятна! И е толкова внимателна. Тя има най-голямото сърце и мисля, че тази седмица знаеше, че може да спечели сърцата на всички във спорта…тя наистина искаше да победи днес“ – каза Симон Блум, която беше избрана да иде в Трайън, защото показа невероятна спортна форма на най-високо ниво, печелейки през 2016 титлата на German Ladies, а през 2017 завършва първа на мъжкия шампионат в Германия, където участват и най-добрите жени на Републиката.

Наградите бяха връчени от президента на Международния олимпийски комитет – Томас Бах и президента на Международната федерация по конен спорт – Ингмар Де Вос. За Фуш тази победа значи много, тъй като неговия 12-годишен кастрат Clooney минава през операция от пролетта на т.г. и очевидно се е възстановил напълно и е в отлична форма.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име