Параолимпийският шампион Стина Коструп с първи златен медал

0
1897
Стина Коструп

Датчанката Стина направи първия си световен пробив по време на пара-обездката на Световните конни игри в Трайън, Северна Каролина, с нейния партньор Horsebo Smarties и спечели злато в проведеното на 18 септември индивидуално състезание.

Коструп е носителка два бронзови медала от Параолимпийските игри в Рио, както и на редица европейски отличия от 4 Европейски шампионата. Тя и нейният кон получиха оценка 72,735 % в клас II, като изпревариха австрийския претендент Пепо Пуч, който е и световен, европейски и параолимийски шампион. Той отбеляза 72.676 % в седлото на Sailor’s Blue. Холандката Никол ден Дълк завърши трета с Wallace N.O.P. s 70.735%.

В съревнованието в клас IV, холандката Шейн Воут спечели своята първа световна титла. Яздейки Demantur N.O.P. тя отбеляза 73.927% и застана пред участника от Бразилия – Родолфо Рискала с Don Henrico и постигнат резултат от 73.366%. Трета по точки застана датчанката Сюзън Дженсби и партньорът й CSK’s Que Faire (73.146%).

Първа на арената в клас V излезе англичанката Софи Уелс с C Fatal Attraction, които отбелязаха едновременно най-високия резултат за класа си и за деня, като това им донесе златното отличие (75.429%). Среброто и бронза в това изпитание съответно взеха Франк Хосмар с Aplphavillle N.O.P. (73.167%), които се състезаваха за Холандия и германецът Регине Миспелкамп с Look At Me Now (71.452%).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име