ХЕК – конна база и клуб по конен спорт, село Дъбрава

0
9520

Конна база“ХЕК“ се намира в село Дъбрава, на 5км от Благоевград. Базата разполага с 25 коня от които: 10 за спорт, 8 за любителска езда, 2 понита и 5 подрастващи кончета. Конете са от породи Хафлингер, Източнобългарска, Хановер, Арабска шагия и Чистокръвен арабски. Базата разполага с 80 дка пасища, оградени с електропастир. Смяната на пасищата дава възможност за максимално удължен период на паша за конете. По този начин те живеят свободно, максимално близо до природата и в същото време в безопасност.

Клуб по конен спорт „ХЕК“ към конна база „ХЕК“ участва в състезания в дисциплината Ендюрънс. Клубът има девет състезатели, от които четири деца. За изминалия състезателен сезон 2017 клубът записа участия във всички състезания от спортния календар на БФКС и взе успешни квалификации. Мотото на клуба е „To finish is to win“ – Да завършиш, значи да спечелиш. Амбицията на треньорите и екипа е да направят конния спорт по-достъпен и привлекателен за повече деца.

Екипът на „ХЕК“ предлага обучение за начинаещи и любители в манеж, разходки сред природата и професионално обучение в дисциплината Ендюрънс. Разположението на базата позволява огромно разнообразие от трудност и дължина на маршрутите за полска езда. Преходите са различни: до Стобските пирамиди, парк Бачиново, до старата турска наблюдателна кула, от която се вижда цялата местност Дъбрава, и др. Освен езда, базата предлага и фотосесии със своите красиви коне и организиране на различни събития.

Идвайки при нас, ще откриете красотата на ездата, невероятно красивата природа, чистия въздух, без значение дали търсите спокойствие, адреналин, физическо натоварване или просто искате да се забавлявате сред природата. Ездата не просто тренира мускулите на цялото ви тяло, но и успокоява психиката, прогонвайки стреса. Заповядайте при нас, за да се забавляваме заедно и да колекционираме красиви преживявания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име