Балканско първенство – Загреб

0
2935

След успеха на Балканиадата по прескачане на препятствия през 2017 с домакин България, знамето на първенството беше тържественовръчено на следващата страна домакин – Хърватия. В Загреб от 30 август до 2 септември се проведе и състезанието, на което взеха участие 9 държави.

България бе представена от 21 тандема. Първият ден започна с голям успех за нашите състезатели с първо място за Десислава Косева и COUPE DE LÁMOUR в индивидуална квалифиция в клас Амазонки на 120 см. При младите ездачи с 5-то място се отличи Калоян Добрев с Pinker на височина 130 см.

Денят продължи с изпитания на 140 см, в които нашите ездачи завършиха на по-задни позиции: Ивайло Бонев с Quentin (14-ти), Ангел Няголов с CHALOU DU ROUET (15-ти), Венцислав Изов с EZOP 19-ти, следван от Антон Дацински с CARAS и Светлин Иванов COUNT EBONY

При децата на 115 см втора се класира Ивайла Ангелова с Excellent View, като първото място бе заето от румънката Ема Бутука със SANDRA, а в категория Подрастващи ездачи на 125 см Христян Петров и CARLOTA станаха трети,а  Петко Домусчиев с GLAMOUR BALIA заеха 6-та позиция.

Така първия ден от шампионата завърши с големи надежди и реални шансове за шампионски титли. Следващите дни бяха важни за финала. Колкото по-малко грешки направят участниците, толкова по-близо са до челните позиции.

Уви…малшанса беше по-голям отколкото би ни се искало…

На финала на Амазонките на 125 см, най-добре се представиха Ана Гочева и Вероника Миланова, които завършиха на 10 и 11 място. Таня Топачарова остана 22-ра, докато А. Арабаджиева, Ива Димитрова и Десислава Косева не завършиха изпитанието. Златото и среброто останаха за Гърция и тандемите Катерина Дубодел с FLEUR VL и Дане Еелефтерия с CAMPINO, следвани от третото място, което зае словенката Александра Краинер с PROPHET.

На индивидуалния финал при децата на 120 см Милко Кочев стана 4-ти. Преди него на трета позиция застана Ким Вукадин с QUINCY DE LUX състезаващ се за домакините, втора стана Ема Мацек с AFROMAN от Словения и първа триумфира румънката Октавия Илисой с CHARLOTTE. Ая Митева и CARO ASS завършиха 9-ти, а след тях се наредиха Ивана Ангелова с EXCELLENT VIEW и 18 позиция и Ася Петрова на 29-то място със ZAPLES.

На финала на 135 см при подрастващите ездачи Калоян Добрев и PINKER завършиха на 8-ма позиция. Първенците в този клас бяха от Словения, Гърция и Хърватия съответно със състезатели Нежа Бевк с CAMBO , Леонидас Палегдас с CALISTA DE LA HART и Парисия Кардун със STANLEY BOY

Най-трудното изпитание за най-опитните в прескачането на препятствия Гран При на 145/150 см бе оглавено от Румънеца Арон Джакаб. Второто място отиде за Словения и тандема Иза Веле с WESTERN BOY. Бронза бе за Гърция и Димитри Нацис с Mini Dollar, а нашите ездачи се наредиха както следва: Венцислав Изов с кон EZOP (13-ти) и Светлин Иванов с COUNT EBONY (17-ти).

Снимки: БФКС и web

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име