21 българи на път за Балканското първенство по прескачане на препятствия в Загреб

2
5968
Венцислав Изов с кон Ezop - Балканиада 2017, конна база Тракиец

От 30 август до 2 септември хърватската столица ще бъде център на конния спорт с провеждането на Балканско първенство по прескачане на препятствия. Участие ще вземат състезатели от България, Албания, Хърватия, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Словения и Турция.

Състезатели под турски флаг, живеещи и трениращи в България в клас Деца ще бъдат Ирмак Мермер с Moterrey Z, която спечели Приз „Най-добър състезател в турнира“ на състезанието за Купа Бургас (17-18 август) и сънародника й Арда Яман с Whispering Shadow Z, който също е редовен участник на състезания провеждани в България.

В клас Деца на Балканиадата ще стискаме палци на Ивана Ангелова с Excellent View, Виктория Димитрова с Ragtime, Милко Кочев с Karino, Ая Митева с Caro Ass и Ася Петрова със Zaples.

В клас Джуниър ще скачат Петко Домусчиев с Glamour Balia, Сияна Базотева с Hermione и Християн Петров с Carlota. При младежите ще се изявят Калоян Добрев с Pinker, а в изпитанието за Млади коне една звезда (CSIYH1*) Андрей Гочев с Calina. В клас мъже България ще представляват Ивайло Бонев с Quentin, Ангел Няголов с Chalou Du Rouet, Светлин Иванов с Count Ebony, Венцислав Изов с Ezop и Антон Дацински с Caras, които ще трябва да преодолеят 140 – сантиметрова височина на препятствията.

Нежната половина на страната ни ще бъде в състав Александра Арабаджиева с La Fiola Piccola, Ива Димитрова с Colorina, Анна Гочева с Baloufina, Десислава Косева с De L’amour, Вероника Миланова с Gogo и Таня Топaчарова с Viktor.

Отборът на Румъния е в най-голям състав от 36 души, следван от Словения с 31 състезатели и Хърватия с 28.

Пре изминалата 2017 Балканиадата по прескачане на препяствия бе домакинствана от България и кона база Тракиец в с. Житница, а нашите състезатели се представиха повече от успешно, като най-голяма радост на всички донесе успеха на най-младите – златен отборен медал в клас Деца.

Желаем успех на всички и още по-добри резултати в Загреб!

2 КОМЕНТАРИ

  1. A може ли да се гледа отнякъде пряко предаване на състезанието (Балканиадата)?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име