Панаирни дни 2018 Кнежа

0
3832

Съботата – 25 август ни заварва на зеления състезателен плац на конна база Мизия в град Кнежа. Кипи трескава подготовка за състезанието по прескачане на препятствия, част от календара на БФКС и панаирните дни в града. Подрежда се паркура, подготвя се тренировъчния плац, макар и от рано, вече ухае на скара, а зрителите един по един идват, за да се полюбуват на красотата на единствения спорт, в който човек и животно си партнират.

Паркур майсторите са готови с препятствията, съдиите са на своето място в кулата, а състезателните тандеми започват своето представяне. Първото изпитание бе и най-лекото – X паркур на височина 70 см. В него участие взеха Мария Крумова с Кали от клуб „Вършец 2014“, Петя Съйнова с Голда от клуб „Бутан“, Антон Дацински с Джърси от клуб „Студенец“, Живко Митев с Енвой Зет от „Кайлъка“ Плевен и Теодора Пелова с Фуего – представители на ККС „Монтана“. Всички те заслужено получиха розетки за чисто преминатия паркур.

Малко след края на първото изпитание започна и второто, предвидено за 4/5 год. коне, деца и аматьори на височина 100/105 см. В него бяха поставени 13 старта. В общото за аматьори и 4/5 год. коне класиране с едни гърди пред всички излезе Боян Цанев с кобила Кукубенедикохуанрамиресмартинес следван от Елена Борисова с Недко Гайдаров. С трето най-добро време и без нак. точки се класира Християн Русанов с Клавдио от клуб „Кайлъка“ Плевен и четвърти завърши тандема Антон Дацински с Джърси.

С 18 старта се разписа и третото изпитание за 5-год. и по-възрастни коне на 115 см – Приз Роза Стефанова. Призът се провежда за пръв път и е в памет на наскоро напусналата ни Роза. Купата в приза заслужи Карол Уитбред с Провокатор. След нея се подредиха Боян Цанев с Кукубенедикохуанрамиресмартинес, Таня-Мари Димитрова с Велвет 30 и Димитър Николов с Чо.

Следващият приз и последно изпитание в слънчевата събота бе на името на Васил Фратев, с височина на бариерите от 125 см за 6 год. и по-възрастни коне и еднократен бараж. 8 коня и техните състезатели мериха уменията си на тревния плац. От тях само 4 минаха чисто и се класираха за баража. Ясно бе, че и четиримата ще бъдат наградени, но оставаше да видим и кой е по-по-най. Най-бързи и безгрешни бяха Антон Дацински и Джесика, на които бе нужно само 39,04 сек, за да завършат успешно своето участие. Теодор Попов с Гигантика, които се забавиха малко над 2 сек. завършиха втори. Трета се нареди Карол Уитбред с Провокатор, следвана от четвъртия призьор Живко Митев с кон Кахас.

Тръгваме си доволни от базата, която личи, че е съградена с много любов. Догодина ще дойдем отново, по същото време, за да се потопим в зеленината, панаира и красотата на конете споделени с домакините от ККС „Мизия“ Кнежа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име