Цар Калоян отбеляза празника на града с конни състезания

0
4019

Така наречените „Калоянови дни“ по повод селищния празник на град Цар Калоян се отбелязаха с най-различни спортни събития, сред които акцент бе турнира по прескачане на препятствия.

С участие се разписаха клубове от Русе, Шумен и Търговище в общо три изпитания – бърз паркур, баражен паркур и надскачане. По традиция турнира се провежда всяка година в памет на почетния гражданин на града Петър Мандаджиев (олимпийски вицешампион по конен спорт от Москва 1980). Гости на събитието бяха част от неговото семейство, народни представители от ДПС, гости от Турция, както и бизнесмени.

В първото изпитание с височина на препятствията 110 см призовите места взеха Ванеса Атанасова с кобила Балерина (I място), Аспарух Атанасов с Колт (II място) и Ивайло Любенов с кон Отело (III място).

Във вторият баражен паркур с височина на препятствията 115/120 см първото място грабна Аспарух Атанасов с кобила Апокалиптика. Втора стана Ванеса Атанасова с кобила Балерина, а третото място бе за Елица Любенова с кобила Алекса.

В надскачането на троен бариер с категорична победа купата грабна Ивайло Любенов с кобила Алекса, които единствени успяха да преодолеят последната височина от 180 см последвани от Аспарух Атанасов с Балерина.

Специални награди за най-младите участнички получиха 15-годишните ездачки Летисия Димитрова и Елица Любенова.

Текст и снимки: Мехмед Азиз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име