10 начина да се насладите на летните дни

0
3182

Няколко идеи, с които да добавите емоции към миговете с любимите ви животни.

  1. Отидете на ездови лагер

конна ваканция за вас и вашия кон? В България има редица конни бази, в които се предлагат отлични условия за езда сред природата.

  1. Отправете се към плажа

Без значение дали притежавате собствен кон или не, повечето бази на брега на морето предлагат това прекрасно изживяване. Ако решите все пак да заминете със своя любимец, направете предварителни проучвания за бази, предлагащи пансион за коня и място за нощуване за вас. Ездата на брега на морето е незабравимо изживяване, заслужава си!

  1. Опитайте нова дисциплина

Добавете разнообразие към рутината. Пробвайте различни дисциплини, например уестърн езда, или пък потърсете конни бази, които предлагат нещо нетрадиционно.

  1. Запишете се на уроци

Усъвършенствайте уменията си по езда като намерите време да се запишете на уроци при професионален треньор, който ще ви помогне да подобрите ездата си и бъдете по-уверени при практикуването й. Винаги можете да се консултирате за проблем, който съпътства вашата езда. Това ще ви сближи с други ездачи и ще ви даде възможност да обмените опит с тях.

  1. Прекарайте повече време с коня си

Вярвате или не, когато прекарвате повече време с коня си извън седлото, вие ще научите много за неговото поведение и това ще ви помогне да затвърдите връзката по между ви. Наблюдавайте го отстрани, когато той е сред приятелите си в двора и ще откриете каква е неговата роля в стадото. Дали е доминиращ или е покорен, дали е постоянен в ежедневния си живот, а ако не е, дали има проблем, който да съпровожда стреса му… Вземете си книга и нещо за обяд и просто седнете при него за известно време. Това е много добър начин и вие самите да се освободите от ежедневния стрес.

  1. Направете си пикник с езда

Инвестирайте за седло с дисаги, пригответе си вкусен обяд, съберете няколко приятели по езда и изберете хубаво място за езда и пикник. Потърсете предварително безопасно място, където конят ви може да пасе и да пие чиста вода наблизо. Защитете коня и себе си от слънцето и мухите.

  1. Участвайте в преход

В България има десетки конни бази, които предлагат различни по продължителност преходи – еднодневни, двудневни, а за по-големите авантюристи и седмични. Обърнете се към професионалистите в тази област. Подобни преживявания са неповторими и създават силни положителни емоции както за вас, така и за коня ви.

 

  1. Посетете конно състезание

Конният спорт в България има нужда от повече популярност и от повече зрители. Кой друг ако не ние, любителите на конете, не помогнем за това? Разберете какви конни събития предстоят през този месец и ако имате възможност, защо да не си направите кратка екскурзия до някое от тях. Подкрепата на зрителите е важна част за развитието на спорта.

  1. Изкъпете коня си

Изберете някой ден и направете щедра баня на коня си. По този начин не само ще го почистите от праха и мръсотията, но и ще го освежите. Но не прекалявайте с баните, защото с честото къпане ще премахнете естествената телесна течност, която предпазва козината.

  1. Участвайте в благотворителност

Дайте своя принос за някоя добра кауза в сферата на конете, конния спорт или туризма. Отделете време не само за себе си и собствените си нужди, но и време да направите безвъзмездно нещо добро. Няма база,я която да няма нужда от едно приятелско рамо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име