Активен начин на живот и мобилност сред природата с BMW и MINI

0
3562

Цялата гама на BMW бе представена по серпентините на Средна гора, където сред дивата флора и фауна, специалното събитие наречено BMW Active Tour, се превърна в същинско сафари от силни емоции и преживявания.

BMW Group България предостави на българските журналисти шанса да се убедят в реални условия, както по магистрала, така и по криволичещите горски пътища, във възможността на всяко BMW и MINI да е идеален спътник в активното всекидневие на своя притежател. Многообразието от системи за комфорт и безопасност, товарене и транспорт на багаж, лукс в интериора и спортното оборудване бяха изцяло в ръцете на участниците. Новите lifestyle спортни продукти и аксесоари вече са на разположение на клиентите и при двете премиум марки в почти всеки аспект на техния начин на живот.

Сред оригиналните автомобилни аксесоари, за повишаване комфорта и функционалността  по време на пътуване, са лесната за монтаж сгъваема масичка за задните седалки с регулируема височина и наклон, закачалка за дрехи, поставки за таблет, органайзер за вещи и др. Кутиите за багаж, например, позволяват увеличаване на багажния обем с до 520 литра, а системата за транспортиране на велосипеди на задния капак позволява транспортирането на до 3 велосипеда без загуба на функционалност или обем на товарното пространство на багажника. Голям брой от предлаганите продукти са носители на престижната награда за дизайн Red Dot Award. По време на спортната програма, представителите на медиите успяха да се запознаят отблизо и с гамата от велосипеди, които предлага компанията.

Акцент в събитието бяха обновените BMW Серия 2 Актив Турър и BMW Серия 2 Гран Турър, които правят своя български дебют.

     

Оборудвани с най-ново поколение двигатели, модернизираните премиум компактни модели, BMW Серия 2 Актив Турър и BMW Серия 2 Гран Турър предлагат разточителен простор, комбиниран с гъвкавост, висок комфорт и типичните за марката – динамични характеристики. Оформената по нов начин предна част подчертава по-спортното излъчване. Изцяло новото поколение двигатели осигурява по-висока мощност при по-висока ефективност (среден разход на гориво 6,4–2,3 л/100 км, СО2 емисии 147–52 г/км). Всеобхватната гама от услуги за свързаност и асистиращи системи заема лидерска позиция в сегмента.

На пръв поглед новите BMW Серия 2 Актив Турър и Серия 2 Гран Турър се разпознават по по-голямата бъбрековидна радиаторна решетка. В предната броня доминира големият троен въздухозаборник. Във външните такива са интегрирани новите опционални LED фарове за мъгла (не и при PHEV). Самоуверено е и излъчването на задната част, която се подчертава от целенасочените модификации: декоративната лайстна на задната броня (само при някои варианти), акцент върху усещането за широчина; ауспуховите накрайници са с увеличен до 90 мм диаметър, като при всички четирицилиндрови модели те вече са с двойни.

При модернизацията, автомобилите със седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя или осемстепенна трансмисия Steptronic, получават нов електронен селектор. Освен базовия модел се предлагат и моделите Luxury Line, Sport Line, както и М спортен пакет. При компактни външни размери (дължина 4,35 м), новото BMW Серия 2 Актив Турър предлага много място за 5 пътника, повдигната позиция на седене и добър обзор. Има много място за краката, осигуряващо удобно качване и слизане. Вместимостта на багажника е 468 литра (PHEV 400 литра). Тя може да се ползва гъвкаво, чрез надлъжно регулиране на задната седалка и да се увеличава до 1 510 литра (PHEV 1 350 литра). След сгъване на облегалките, Серия 2 Гран Турър става дълъг 4,57 метра. На задната седалка една до друга могат да бъдат монтирани до 3 детски седалки; опционалния трети ред седалки увеличава предлагането на до 7 места и се сгъва изцяло в пода на автомобила. В зависимост от конфигурацията на седалките, вместимостта на багажника е между 645 и 1 905 литра.

За BMW Серия 2 Актив Турър и Серия 2 Гран Турър се предлага широка палитра от три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели, а за BMW Серия 2 Актив Турър и Plug-in хибридно задвижване. Двигателите могат да бъдат комбинирани с три концепции на трансмисиите: механична шестстепенна скоростна кутия, новата, използвана за пръв път при моделните семейства – седемстепенна скоростна кутия Steptronic с два съединителя и осемстепенна трансмисия Steptronic. Предлага се и интелигентното задвижване на четирите колела – BMW xDrive. Спектърът на мощността при BMW Серия 2 Актив Турър е от 80 кВт/109 к.с. до 170 кВт/231 к.с. (среден разход на гориво 6,4–2,3 л/100 км, СО2 емисии 147– 52 г/км)*, при Серия 2 Гран Турър от 80 кВт/109 к.с. до 141 кВт/192 к.с. (среден разход на гориво 6,3–4,4 л/100 км, СО2 емисии143–116 г/км). Всички бензинови и дизелови двигатели са от семейството агрегати на BMW EfficientDynamics с технология BMW TwinPower Turbo и са изцяло нови. От лятото на 2017 година това ново поколение дизелови и бензинови двигатели постепенно навлиза в цялата палитра от модели на BMW Group и от март 2018 година се предлага и за BMW Серия 2 Актив Турър/Гран Турър. То осигурява понижаване на разхода на гориво и емисиите с до 5 %, като в същото време мощността е увеличена  до 5 кВт/7 к.с., а максималният въртящ момент с до 10 Нм.

BMW Серия 2 Актив Турър и Серия 2 Гран Турър са базирани на архитектура с предно задвижване. Като най-мощен модел, BMW 225i xDrive Актив Турър със 170 кВт/231 к.с. е серийно оборудван с интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive. То предлага специфичните за двойното задвижване преимущества, като оптимално разпределение на мощността при ускорение и в завои, най-висока сигурност на пътя, както и максимално сцепление при зимни условия или при мокра пътна настилка. Дизеловите двигатели 218d и 220d, както Актив Турър, така и Гран Турър, се предлагат с BMW xDrive (среден разход на гориво 5,2–4,7 л/100 км; СО2 емисии137–124 г/км).

И двата модела притежават иновативна концепция на управление със система iDrive от най-ново поколение. В комбинация с опционалната навигационна система се предлага и 6,5- или 8,8-инчов дисплей с висока разделителна способност и функция тъчскрийн. С него се разширяват възможностите за управление на водача в допълнение към серийната система за управление iDrive от най-ново поколение и интелигентно гласово управление. Интегрираната в автомобила SIM карта позволява оптимална свързаност и достъп до услугите на BMW. На разположение са Real Time Traffic Information (RTTI), Time-to-Leave функцията или достъпът до автомобила чрез Remote Services. Другите акценти, който позволяват свързаност навсякъде и по всяко време, са опционалните WLAN-Hotspot и телефонията с безжично зареждане. Чрез опционалната подготовка за Apple CarPlay избрани функции на iPhone могат да бъдат ползвани безжично в автомобила.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име