30 години Световна купа по прескачане на препятствия в България  

0
2674

От 28 юни до 1 юли 2018 г., конна база „Ген. Крум Лекарски” в Божурище ще бъде арена на ХХХ юбилейно за България състезание – Световна купа. Освен че броят на записаните за участие коне надминава всички досегашни рекорди – 172 коня от 10 държави, се завръща и отборната надпревара, която за последно се е провела през 2011 година.

„Само България, за разлика от съседните ни държави, може да се похвали с организирането на 30 на брой Световни купи, въпреки кризи, различни правителства, политически катаклизми и икономически обстановки. Тази купа вече е утвърдена традиция за нашата страна и конната база в Божурище ще продължи да бъде домакин на престижното съревнование“ – отбеляза пред журналистите зам. председател на БФКС – д-р Крум Рашков на провелата се по-рано днес пресконференция.

В отборната надпревара, предвидена за 1 юли от 13:30 ч., ще се включат 5 отбора, които ще се борят за награден фонд от 20 000 € (само за Nations Cup) и място на финалите на Дивизия 2 през месец август в Будапеща. За момента българският отбор води с 90 точки след постигнатото второ място в Атина преди десетина дни.

Кой от българите ще скача за страната си на Nations Cup изпитанието в неделя ще се реши от националния ни селекционер – Росен Райчев, който днес се завръща на родна земя. Той ще обяви състава на тима ни в събота.

В часовете между 13:00 и 16:00 ч. от петък до неделя БНТ ще излъчва пряко различните изпитания. По програма всички паркури и през четирите състезателни дни са с начало 8:30 ч. и ще продължат до 18:00 ч. Вход за зрителите (само през уикенда) – 3 лв., а за децата – безплатен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име