Renault MEGANE R.S. връхлетя у нас по 3D симулирана писта

0
3153
Екстремните завои по трасето бяха поръчани от фенове на емблематичния модел

Интерактивното представяне на новия модел от спортната серия на Renault – MEGANE R.S., се състоя снощи (19 юни) в зала на закрито със специално изградено трасе в столичния киноцентър „Бояна“. Събитието бе гледано в реално време от над 500 зрители в социалните мрежи – Facebook и Instagram и на сайта meganers.renault.bg, както и от близо 100 гости на живо. Присъстващите на място зрители се насладиха на демонстрацията направена от рали шампиона на България – Димитър Илиев и се включиха в 3D мапинг, като създадоха трасета, по които спортният модел премина със свистящи гуми.

„Renault MEGANE R.S. олицетворява колаборацията между екипите на Formula 1 и Renault Sport Cars. Моделът цели да отговори на клиентските очаквания за безопасно и безкомпромисно спортно шофиране в ежедневието. Радвам се, че сме заинтригували зрителите и те се включиха в теста. Благодарение на техните предизвикателства успяхме да покажем най-доброто, на което е способен автомобила. Пожелавам им съвсем скоро да станат горди собственици на новото Renault MEGANE R.S!“ заяви Рено Пирел – генерален мениджър на Рено Нисан България.

Разработен в сътрудничество с екипа на Renault от Formula 1, новият MEGANE R.S. е първия сериен автомобил, който използва новата емблема на Renault Sport. Възможностите за шаси са две – Sport или Cup. Sport съчетава динамичния стил на шофиране с комфорта а Cup е по-твърдото от двата вида шаси, базирано на пистово поведение.

Новото Renault MEGANE R.S. е оборудвано с по-широка предна и задна броня, спортни прагове и функционален заден дифузьор, както и централно разположен ауспух. Спортната аеродинамична броня отпред насочва въздушния поток, задейства топлообменниците и така охлажда двигателя. В задната част на автомобила, освен двоен централен ауспух, са добавени странични въздушни отвори на бронята с цел насочване на въздушните потоци и преработен спойлер за балансирано поведение на пътя.

За първи път в този сегмент автомобили е добавена технологията 4CONTROL, която позволява едновременно завиване на четирите колела. Тя дава и възможност за по-голяма гъвкавост в остри завои и изключителна стабилност във високоскоростни виражи. Спортното арматурно табло, алуминиевите педали, седалките с интегрирани подглавници за допълнителна опора и волана с пера, както и интериорния дизайн, който е решен в червено и черно, пренася водача в света на високите скорости. Като препратка към автомобилните състезания са и изцяло светодиодните фарове R.S. Vision във формата на кариран флаг, а допълнителните светлини притежават четири функции: за мъгла, дълги, габаритни и осветяване на пътя в завой.

Новото Renault MEGANE R.S. се предлага с 1,8-литров турбо – бензинов двигател с директно впръскване, разработен в тясно сътрудничество с инженерите на Renault Sport. Двигателят разгъва мощност от 280 к.с. с макс. въртящ момент от 390 Нм. Клиентите могат да избират между две скоростни кутии – механична 6-степенна и автоматична 6-степенна с двоен съединител.

Мултимедийната система R-LINK 2 позволява лесно и бързо използване на всички функции на автомобила – радио, навигация и други, включително и свързване с R-LINK Store, където могат да бъдат открити специално създадени за колата приложения, като R.S. Monitor например, който показва резултатите на системата в реално време на екрана. Разширената версия на приложението ще позволява запис и анализ на пътуванията, както и споделянето им в социалните мрежи.

Безопасността по време на шофиране е осигурена чрез адаптивен круиз контрол, система за активен спирачен асистент, предупреждение при пресичане на осевата линия и система за разпознаване на пътните знаци.

Renault постоянно внедрява нови технологии в автомобилите си, повишавайки удоволствието от шофирането, комфорта зад волана и сигурността на водача и пътниците. Резултатите от тези усилия са налице и на българския пазар – три поредни години Renault е на второ място по продажби на нови автомобили.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име