Jaguar I-PACE – трябва ви само контакт

0
2794

Първо контакт с вносителите на марката Мото Пфое, за да го поръчате и след това контакт на стената у дома, за да си го зареждате.

На ексклузивно събитие, Мото-Пфое представи пред медии и партньори първия премиум електрически автомобил в света – Jaguar I-PACE. С нулеви емисии въглероден диоксид и без твърди частици, новият I-PACE навлиза по впечатляващ начин за едно чисто, безопасно и устойчиво бъдеще. 5-местният SUV на Jaguar се зарежда посредством най-обикновен контакт от стената вкъщи, чрез стенна зарядна станция с променлив ток от 7 KW за около 10 часа. Така, докато спите, автомобилът се зарежда.

Свръхмодерната литиево-йонна батерия с капацитет 90 KW позволява пробег до 480 км само с едно зареждане. Батерията се зарежда от 0 до 80% само за 40 минути посредством специалните електрически станции, които осигуряват постоянен ток от 100 KW.

Новият I-PACE се задвижва от два електрически мотора, изцяло разработени от Jaguar. Разположени върху предната и задната ос, те притежават впечатляваща мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ момент. С тях ускорението от 0 до 100 км/ч става само за 4,8 секунди и се предлага с AWD задвижване. Интелигентните технологии в автомобила за оптимизиране на пробега включват система за предварителна климатизация на батерията. При режим „включен за зареждане” Jaguar I-PACE автоматично ще повиши или намали температурата на батерията, за да постигне максимален пробег преди отпътуване.

Въпреки че изглежда като малък SUV, I-PACE предоставя интериорно пространство сравнимо с това на големите SUV автомобили. Под задните седалки има свободно място за съхранение на лаптоп, таблет, книга и др. Багажникът е с пространство от 656 литра, а със сгънати задни седалки пространство се увеличава до 1 453 литра.

На разположение e иновативна Electric Vehicle навигационна система, която оценява топографията на маршрута до дестинацията и предоставя данни от предишни пътувания, включително стила на шофиране за максимално точно изчисляване на възможния пробег и статус на батерията. Освен 12.3“ дисплей за водача с висока резолюция, Jaguar I-PACE разполага и с иновативна информационно-развлекателна система Touch Pro Duo с два touch screen дисплея на централната конзола с размери съответно 10“ и 5“.

Новият Jaguar ще се предлага у нас с 3 нива на оборудване – S, SE и HSE и ако сега го поръчате ще може да си го вземете догодина през март. Официалната ценова листа ще е налична в края на септември, а за сега неофициално в пространството се върти цена от около 160 000 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име