Франция с неоспорима победа на Longines FEI Jumping Nations Cup™

0
1727
Николас Делмот и Ilex VP LW

Убедени в успеха си, Николас Делмот и Ilex VP направиха един от трите чисти двойни паркура, което им помогна да затвърдят лидерската позиция на Франция на състезанието по прескок- Купа на нациите на Longines в Швейцария миналата неделя.

Французите може да са Олимпийски шампиони, но това, което направи победата им в този ден още по-сладка, беше липсата ан участници от Рио 2016 в отбора. Те отвяха конкуренцията с безгрешна езда в третия кръг от първата серия на Европейската дивизия.

И за да подчертаят успешния си ден, само на три тандема от отбора участваха активно в пътя към победата в неделния ден, докато четвъртият участник – Оливър Робърт (42 год.) само наблюдаваше отстрани изявата на своите съотборници.

На второ място се наредиха домакините с 8 нак. точки, докато Белгия завърши на трето място с 13 такива. Общо 7 отбора си оспорваха титлата, а Германия се оказа на 4-тото място със 16 допуснати грешки пред Великобритания, която от своя страна зае 5-тото място със 17 нак. точки. Испания зае шестото място с 20 грешки и Бразилия, които са победители в предишния кръг в Ла Бол, Франция преди 2 седмици заеха седмото място с 21 нак. точки.

Матю Билот (32 год.) и 12-год. жребец Shiva D’Amaury поведоха френската офанзива, докато Николас Делмот (39 год.) и 10-годишния кастрат Ilex VP бяха трети на арената. Най-голямата изненада за деня беше блестящото представяне на Александра Франкарт (38 год.) и 9-годишния й жребец Volnay du Boisdeville, за която това беше второ състезание 5*.

Longines FEI Jumping Nations Cup™ купа на нациите е най-старото и престижно съревнование по прескачане на препятствия, между отбори от цял свят. Тази година се навършват 109 години от неговото начало и е подготвила съревнования в 14 държави от Европа, Близкия Изток и Америка.

Финалът ще се проведе в красивата Барселона в Real Club de Polo, където 18 отбора ще се борят, за да вдигнат високо трофея на Longines купа на нациите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име