Горещи новини от #STENISKANABALA 2017

0
1741

Кампанията с дарителските тениски в полза образованието на абитуриенти сираци е в разгара си. Тази година на страната на каузата ни застанаха момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, певецът VenZy и влогърът Крис Захариев. Тяхната задача е да привличат дарители в своите отбори, които условно нарекохме „Спорт”, „Музика” и „Интернет”, като изпълняват различни предизвикателства при достигнат праг от 100, 200, 400 и 800 тениски. Явно този подход допадна на дванадесетокласниците и надпреварата е много оспорвана.

Очаквано и заслужено, новите златни момичета на България поведоха и близо месец бяха лидери в състезанието, кой ще спечели повече дарители на #steniskanabala. Те първи отключиха праговете от 100 и 200 тениски и от благодарност наградиха поддръжниците си със забавни видеа, които могат да се видят на www.steniskanabala.bg и във Фейсбук. На едното от тях гимнастичките са застинали като манекени на витрина, а на другото се гримират две по две със завързани очи.

За броени минути, обаче, този резултат се обърна от страна на феновете на VenZy. Зрелостниците от Професионална природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов” в Сливен и от гимназията по електроника и електротехника „Капитан Петко Войвода”, Кърджали, направиха целокупно даренията и поръчките си в полза на тениските със син символ и така влязоха в отбор „Музика” на #steniskanabala2017. Сега певецът VenZy води с резултат над 400 тениски и скоро накуп ще изпълни две от своите предизвикателства, като в момента подготвя куплет за един от дарителите, както и студиото за звукозапис на своя нова песен, където ще присъстват двама от феновете му – абитуриенти с тениски, избрани чрез жребий.

Забавният и интересен млад влогър Крис Захариев също прескочи прага от 100 и преди Великденската ваканция лично ще връчи тениската на своя поддръжничка от 22 СУ „Георги Сава Раковски” в София. Той с нетърпение очаква поддръжниците от неговия отбор, даряващи за каузата образование във ВУЗ за абитуриенти без родители,  да достигнат 200 броя и е обещал да танцува балет в центъра на столицата.  Видео от всички предизвикателства на застъпниците ще има в социалните мрежи, както и на сайта www.steniskanabala.bg.

Към момента даренията възлизат на общо 17 159 лева, участват 797 абитуриенти от випуск 2017.

Освен училищата по-горе, в кампанията участват, още класове и випуски от ЕГ „Пловдив” и ЕГ „Иван Вазов” в Пловдив, Испанската гимназия, 133 СУ „А.С.Пушкин” и 73 СУ „Владислав Граматик” в София, ПХГ „Дамян Дамянов” в Сливен, ПГИ „Г.С.Раковски” в Ямбол, ПГПЧЕ „Иван Вазов” в Смолян, СУ „Н.Й.Вапцаров” в Приморско, СУ „Асен Златаров” в Шабла, СУ „Христо Ботев” в с.Чепинци, Смолянско, ППМГ „Акад. Иван Ценов” във Враца. Екип #steniskabnabala призовава всички, които имат щедро сърце и мисъл за важните неща в живота – да се включат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име