Световните финали на ФЕИ по обездка, Париж

0
2801

Световните финали на ФЕИ по обездка и прескачане на препятствия  – 10-15 април, бяха вълнуващи и емоционални за зрители и ездачи. Всичките дни се провеждаха изпитания, които определяха, кой продължава напред към заветните дати 14 и 15 април, когато ще стане ясно, кои са новите световни шампиони в дисциплините.

Гран При изпитанието по обездка (13 април) се показа, като повече от приповдигащо емоциите на зрителите. Лаура Грейвс (30 год) от САЩ, заплаши лидерството на германката Изабела Верт (48 год), вземайки първото място след Гран При изпитанието. В комбинация с любимия си кастрат Verdades, Грейвс се движеше плътно зад Верт и нейния брилянтен партньор – кобилата Weihegold, през 2017 на финалите в Омаха (САЩ). Диди, както Грейвс на галено нарича своя кон, е заедно със своята стопанка откакто е бил малко конче. На Гран При изпитанието те разбиха личния си рекорд, получавайки оценка от 81,413.

Въпреки блестящо изпълнените пасаж и пиафе, кобилата на Верт се разконцентрира и не отговори правилно на командите на своя ездач, което ги постави на второ място в края на състезателни ден.

По всичко личи, че за титлата на финала по обездка ще се борят изгряващата американска звезда със спечелен отборен златен медал и индивидуално 4-то място от Игрите в Рио и немската легенда с 6 Олимпийски, 5 Световни и 9 Европейски златни медала.

Финалът се проведе на следващия ден – 14 април. Това бе деня за фристайл изпълненията на най-добрите от най-добрите в света на обездката. За четвърти пореден път трофея бе за Изабела Верт.

Грейвс получи оценка 89,082, което самата тя признава, че я изненадало. Това е оценка, която надминава всички нейни лични постижения. С такъв резултат, постигат от съперницата й, Верт трябваше да покаже най – доброто от себе си и да впрегне всички си умния в действие. Така тя отбеляза резултат от 90,657 и спечели първото място. Втората позиция от предишния ден на Гран При, тя определи като много мотивираща за победата на следващия ден.

Трети резултат на финалите по обездка в Париж постигна сънародничката на Изабела Верт – Джесика вон Бредоу с резултат от 83,275.

Днес ще стане ясно и кой е по-по –най в Света по прескачане на препятствия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име