Всички квоти за финала по обездка в Париж са запълнени

0
1835
Мери Хана с Calanta

Състезатели от Тихоокенаската и Централно-европейска лига спечелиха квоти за финала по Обездка в Париж.

Австралийката Хана, рускинята Меркулова и Караисова от Беларус са отличниците, които ще доказват уменията си по обездка на финала в Париж през април тази година.

Петкратната 63-годишна олимпийска шампионка Мери Хана (Австралия), заедно с 11-годишната кобила KWPN Calanta, зае единствената свободно място, което я квалифицира за финала на световната купа по обездка на ФЕИ, след като първото място на състезанието в Бонео (Австралия) през изминалата събота, бе нейно.

В Централно-европейската лига ездачите се квалифицираха използвайки точкова система на базата на резултатите от различните квалификационни кръгове и последните две свободни места бяха грабнати от рускинята Инеса Меркулова (53 год.) и Хана Краисова (33 год.) от Беларус.

В Нижний Новгород през юни Меркулова с Avans надви Карасиова с Arlekino. По-късно същия месец шведската легенда Патрик Кител с Well Done de La Roche спечели най-много точки, за да победи в Бърно (Чехия), където участничката от Унгария – Николет Сзалай с Willy the Hit завърши втора. Караисова доминира в Талин (Естония) през август, където завърши на челна позиция със Zodiak и трета с Arlekino, но Меркулова беше тази, която открадна цялата слава в Москва и закова позицията си на лидер във временната класация. Меркулова е участвала на три Европейски шампионата, четири Световни конни игри и на Олимпиадата в Рио 2016. Също така се е изявявала на шест финала на световна купа по обездка на ФЕИ и завършва в челната 10-ка с Mister X за последните 4 издания на състезанието.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име