BMW Х2 – Вижте го!

0
4234

Моделът бе показан предпремиерно в столичния хотел „Хилтън“ и се превърна в черешката на тортата, след като от представителството на марката у нас отчетоха пред медиите най-успешната година, както за BMW Group, така и за BMW Group България. Съвсем скоро предстои представянето на второто поколение на BMW X4. В края на годината ще бъде лансирано и новото BMW X7.

За 2017 година у нас са продадени 1014 нови автомобили с марката на баварската фирма. В това число са и 40 бройки доставени специално за VIP гостите на българското председателство на съвета на ЕС. Спрямо 2016 година ръста в продажбите е скочил с 12 %, като най-продаваният модел е BMW Серия 5 със 181 доставки (18%), следван от BMW X5 със 147 (14%) и 100 доставки на BMW X6. Още от анализите на компанията показват, че 87% от продадените у нас автомобили BMW са дизелови, а интелигентното задвижването на четирите колела – xDrive е поръчано в 84% от закупените автомобили. Системата се предлага в повече от 100 модификации в почти всички моделни серии.

2017-а година е седмата поредна рекордна година за BMW Group.

Търговският резултат след теглената черта за общия сбор от трите автомобилни марки BMW, МINI и Rolls-Royce е 2 463 526 автомобила или ръст в продажбите от 4,1% в световен мащаб. Това за пореден път отвежда компанията в челната позиция на най-успешен производител на премиум автомобили и услуги за мобилност в света.

Темата за разработването и реализацията на електрифицирани превозни средства за BMW Group е стратегически приоритет. Затова през изминалата и през настоящата година, фирмата осъществява най-голямата моделна офанзива в своята история, в рамките на която на пазарите в цял свят ще бъдат въведени 40 нови или обновени модели, както и 14 мотоциклета. Конкретно на нашия пазар се очаква до декември т.г. броят на продадените електрифицирани автомобили да стигнат до общо 50.

BMW Group дължи голям процент от питата на успеха на моделите от семейството на BMW X. От лансирането на първия модел през 1999 до края на 2017 г. са продадени над 5,5 млн. SAV автомобила. Те заемат около 30% пазарен дял в световната реализация на BMW Group. Този факт определя 2018 г., като годината на „Х“. И сега основната цел на компанията е разширяване на дела на „Х” моделите в общите продажби.

2 изречения и бърз поглед към BMW X2

Динамичен дизайн и подчертан спортен силует. Силно индивидуално присъствие, което макар и в покой загатва за дремещите под капака на модела 231 конски сили в по-мощният вариант X2 xDrive25d. Модела ще се предлага с богата гама от бензинови и дизелови двигатели, а когато го подкараме ще напишем повече с впечатление от първо лице. Официалното представяне на този атлет в България ще бъде в началото на март, когато ще е ясно колко ще струва и с кого ще се конкурира.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име