Среща на езда с Никол Станкулова

0
4401

„Предпочитам конете пред колите”

Популярната водеща на прогнозата за времето по НТВ е родена на 8 август, 1988 г в София. Дебютира на модния подиум, заради амбициозната си майка, още на 6 години и печели първия си конкурс за красота. На 7 вече се изявява и в дебютното си телевизионно предаване по БНТ. Като малка разпределя свободното си време между тренировки по художествена гимнастика, плуване, балет и пиано и в същото време математиката е сред любимите й предмети. Завършва Софийската математическата гимназия, а паралелно с нея и Първа английска езикова гимназия като частен ученик. Висшето й образование е от УНСС – София със специалност „Финансии“. Докато е манекенка в „Ивет фешън“ се изява в предаването „Искам“ по ММ. По-късно е водеща на предаването „Големият въпрос“ по Нова телевизия, след което журналистическата й работа я отвежда в порталите Sportal.bg и Profit.bg. Била е част от екипа „На кафе“, както и на сутрешния блок на Нова телевизия – „Здравей, България“, където за първи път представя прогнозата за времето. През 2012 г. година влиза в къщата на VIP Brother, където радва почитателите си с участието на финала заедно с Орлин Павлов, Къци Вапцаров и др. Никол Станкулова е непринудена, усмивката не слиза от лицето й, когато общува с приятелите си или пък отвръща на любопитството на почитателите си. В живота не следва определен девиз, разчита всеки ден да е по-различен от предишния, да е динамичен и непредсказуем.

Никол, ти си известно телевизионно лице, милиони погледи са приковани в теб в очакване на прогнозата ти за времето. Как се постига подобен магнетизъм, само с красота ли? Важно е да имаш излъчване, да си позитивен човек, да работиш с чувството, че всеки ден вършиш уникалната си работа не по задължение, а с удоволствие. Аз съм убедена, че винаги поднасям по възможно най-приятния начин необходимата и полезната информация за времето. Нямам определена рецепта за успех, важно е зрителите да са доволни.

    

Има ли зависимост между твоето настроение и мрачните прогнози за деня, или пък обратното – предстоящите слънчевите часове директно вдигат положителните ти емоции? Обожавам пролетното време, когато в този период всяко живо същество разцъфтява за нов живот. Така е обаче само в един сезон през годината. Нямам право и не мога да си позволявам да си развалям настроението и да се отдавам на мрачни мисли през останалите девет месеца. Професионализмът в работата ми изисква да не се поддавам на моментни настроения, а винаги да имам добър тонус, дори и в най-лошото време!

Ако трябва да определиш себе си и своя характер с животно, то какво би била? Мисля че никой не може да определи абсолютно точно какво животно съответства на характера му. Много е трудно. Аз варирам в настроенията си през деня много импулсивно и се случва, както при повечето хора, да се превъплъщавам от вълк в заек и обратното в рамките на броени часове.

Модата при теб допълва женската красота или чрез модата всяка уважаваща себе си дама подчертава още повече привлекателните си черти? Модата е нещо относително и всеки носи усещането си за личен вкус, предпочитания, но в крайна сметка налага своята си мода. Тя винаги допълва женската красота, ако имаш правилния усет за нея, правиш сполучлив подбор на цветовете и умело ги съчетаваш. Хубаво е човек да чете модни списания и сайтове, за да е в крак с най-новите тенденции.

 

И на екрана, и извън ефира изглеждаш прекрасно. Ползваш ли специален хранителен режим? Не спазвам и не се тормозя с никакви диети. При мен явно наследствените гени си казват думата и затова никога не съм имала проблеми с наднормено тегло. Старая се да ходя на фитнес по-често.

Видяхме те на първите ти уроци по езда. Кой те тренира и какво мислиш за поддържането на стегната фигура в бъдеще с постоянна езда? Ездата е нещо страхотно, не само като спорт, а и като емоционално въздействие. Вие познавате моята муза за ездата, която непрекъснато ме окуражава, тренира ме, дава ми най-точните съвети на манежа. Това е шампионката по прескачане от близкото минало Йонка Максимова от клуб „Макс“ – Нова Загора. Много съм й благодарна, че ме запали по това прекрасно начинание, засега само като хоби и за поддържане на тонус и форма. Сприятелих се с конете. Йонка много търпеливо ми помогна да повярвам, че конете са силни, предани и че ездач и кон винаги трябва да имат голямо доверие помежду си, да са екип и да се движат в синхрон.

Знаем, че си привърженичка на автомобилите, нокогато си сред природата предпочиташ да залагаш на една конска сила, или на много повече? Природата е нещо уникално, от което трябва да се възползваме по-често, да сме повече време на чист въздух. Всяка свободна минута трябва да използваме за релакс, за „бягство“ от стреса и голямата градска шумотевица. Така че на този въпрос два отговора не може да има – винаги бих предпочела конете пред колите.

 

Според теб кой сезон и какво време са най-подходящи за езда? Не съм много опитна още, но предполагам, че моят любим сезон пролетта ще е най-подходящ. Четох скоро във вашето списание, че за ездата сезон няма, а дори голям процент от уестърн ездачите и конните туристически преходи в подножието на планините предпочитат зимата. Когато напредна ще се радвам да се насладя на приключенска езда в Балкана.

Възможно ли е един ден Никол Станкулова да направи свое предаване по Нова телевизия? На каква тема ще бъде то? Всичко е възможно, но засега нямам конкретен план, не обичам да планирам.

Какво е твоето пожелание към нашите читателите? Да са здрави, обичащи и обичани! И да знаят, че конете са сред най-верните приятели. Поне аз така го почувствах с първите си уроци.

Архив сп. ЕЗДА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име