Gun Runner печели Pegasus World Cup

0
1987

Любимецът на всички, които залагат по конни надбягвания – Gun Runner (Гън Рънър), с жокей Флорент Геру, спечели световната купа Pegasus World Cup тази събота на Гълфстрийм парк във Флорида, САЩ.

С победа на най-богатото състезания в света, завърши и кариерата на професионалния бегач. Конят за 2017 год. на Америка – Gun Runner вече ще почива от светлините на прожекторите и ще бъде използван за разплод.

„Много се гордея с него! Това е сбъдната мечта!” споделя треньора Стив Асмусен.

Gun Runner в комбинация с жокея Геру, успя да надбяга конкуренцията за 1:47:41 мин. Това е 5-тата му победа от последни 5 старта. През 2017 Gun Runner печели 5 от 6 старта, като губи само от Arrogate (Арогейт) на световна купа в Дубай.

Първа награда на Pegasus World Cup е 7 милиона долара, втора 1,6 милиона а за завършилите на 6-то до 12 място, сумата пада до 650 хиляди. За място в старт машината собствениците на конете са платили по 1 милион долара. Mиналата година победител бе конят на Боб Бъфет – Arrogate, който успя да надбяга двойния носител на титлата Кон на годината – California Chrome (Калифорния Хром).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име