За конете и децата

0
2365

За децата конете са не само забавни, но и средство да изградят характера си по различен и определено положителен начин.

Конете създават увереност

Конете са големи и плашещи животни. Когато децата се справят добре с тренираните от тях коне, увереността им расте, а самоуважението им се засилва. Те знаят, че са постигнали нещо ценно.

Конете учат на отговорност

Ездата учи децата да бъдат отговорни. Децата почти винаги се влюбват в конете, с които се занимават и искат да се грижат за тях възможно най-добре, което ги приучава към труд: хранене на коня, почистване на конюшнята, чесане, оседлаване и кордиране.

Конете учат на търпение

След като детето вече язди уверено, може да помага при тренирането на кон. За тази работа е нужно огромно търпение, защото резултати се постигат чрез многобройни повторения.

Конете учат на чувствителност

Самите коне са много чувствителни същества. Усещат когато някой е ядосан, уплашен, щастлив или уверен. Те комуникират чрез езика на тялото. Децата от малки разбират конете, защото са по-близко до природата на коня, отколкото до възрастните.

Конете учат на доверие

Конете имат нужда да се доверят на ездачите и треньорите си. Едно от първите неща, на които се учат децата по време на езда е да разчитат и да вярват на коня и обратното.

Конете учат на уважение

Децата ще се научат да уважават както своите коне, така и себе си. Конете са големи, опасни животни и изискват уважение. Научавайки се как да обучават конете, децата  започнат да показват по-голямо уважение, както и очакват  това от останалите. Превръщайки се в уверен в себе си и отговорен човек, на когото може да се разчита, детето ще спечели уважението на своя кон.

Конете ни учат да бъдем отворени към нови неща

Всеки кон е различен и изисква индивидуален подход. Добрият треньор никога не престава да се учи. От конете научаваме всеки ден по нещо ново. Конете ще помогнат на децата да разберат, че ученето е постоянен, безкраен процес.

Конете ни показват как да се учим от грешките си

Когато се учат, децата правят много грешки и бързо разбират, как да не ги повтарят. Това е същността на ездата. Когато ездачът сгреши, не може да отрече грешката, а бърза да я поправи. Тренирането и язденето на коне учи децата да използват миналите грешки за подобряване на бъдещите си ездитни умения.

Конете учат на самодисциплина

Конете изискват много време и работа и децата се приучават на самодисциплина. Времето, което децата прекарват с конете, внася огромна разлика в техния живот. Наученото по този начин години по-късно ги прави по-щастливи и по-успешни хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име