Видяхте ли вече НОВИЯТ FORD KUGA?

0
2965

Във варианти от 120, 150 и 180 конски сили този ат на Форд връхлита на пазара с подобрения и нововъведения, с които спокойно може да съперничи на проходимостта и красотата на истинските коне.

Елегантен, спортен, още по-технологичен, рафиниран и достъпен SUV, който прави шофирането по-безопасно и по-приятно на фона на растящия брой SUV клиенти в Европа. Автомобил, който спокойно може да натоварите и да поемете към планината без каквито и да е притеснения. За разлика от конните преходи, в компанията на новата Kuga ще се чувствате комфортно, безопасно и модерни чрез системите за свързаност. Моделът позволява на водачите да управляват аудиосистемата, навигацията и смартфона си чрез прости, по разговорни гласови команди. В натовареният градски трафик само с едно натискане на бутон и изричането на “I need a coffee” или “I need petrol”, могат да се локализират близки кафенета, бензиностанции, паркинги, летища, хотели. 8-инчовия сензорен екран позволява управление с жестове „плъзване“ и „прибиране с пръсти“. Потребителите на iPhone могат по най-безопасния начин да провеждат разговори, изпращат съобщения, избират музика и др.без да свалят поглед от пътя.

Подобно на послушен кон, който си знае бокса – Kuga намира паркоместа. Новата система за перпендикулярно паркиране позволява на водача да намира паркоместа, разположени успоредно на други автомобили или успоредно на пътя само с едно натискане на бутон. Системата управлява волана към съответното паркомясто, докато водачът натиска газта или спирачката.

Голямо улеснение е и системата за предупреждение за страничен трафик, който индикира приближаващи автомобили при движение на заден ход, когато липсва видимост. Новата Kuga предлага и усъвършенстваната система на Ford за предотвратяване на сблъсъци в града, която вече работи при скорост до 50 км/ч.

Нещо което досега никой не е измислил за млади ездачи – Ford MyKey Технология от най-ново поколение, позволяваща на собствениците на Kuga да програмират настройки за млади водачи, като забрана на входящи повиквания, ограничаване на максималната скорост, намаляване на максималната сила на звука на аудиосистемата и пълното й деактивиране, в случай че пътниците не са поставили предпазните си колани.

Колко харчи ли ? 1,5-литровият дизелов TDCi двигател на Ford със 120 к.с., 6-степенна механична скоростна кутия и предно задвижване е с разход на гориво от 4,4 л/100 км и CO2 емисии от 115 г/км.

Гамата модерни дизелови агрегати се допълва още от:

  • 2,0-литров TDCi, 150 к.с., във варианти с 6-степенна механична скоростна кутия, 4х2, с разход от 4,7 л/100 км и CO2 емисии от 122 г/км, с 6-степенна механична скоростна кутия и задвижване на всички колела 4х4 с разход от 5,2 л/100 км и CO2 емисии от 135 г/км или с 6-степенна скоростна кутия PowerShift, 4х4, с разход от 5,2 л/100 км и CO2 емисии от 134 г/км.
  • 2,0-литров TDCi, 180 к.с., във варианти с 6-степенна механична скоростна кутия, 4х4, с разход от 5,2 л/100 км и CO2 емисии от 135 г/км или с 6-степенна скоростна кутия PowerShift, 4х4, с разход от 5,2 л/100 км и CO2 емисии от 134 г/км.
  • 1,5-литров EcoBoost със 120 к.с. или 150 к.с., 6-степенна механична скоростна кутия, 4х2, с разход от 6,3 л/100 км и CO2 емисии от 145 г/км.
  • 1,5-литров EcoBoost, 182 к.с., с 6-степенна автоматична скоростна кутия, 4х4, с разход от 7,5 л/100 км и CO2 емисии от 173 г/км.

Това за което ще попитат всички собственици на конни каравани е скрито под задната броня. Електрическия сгъваемият теглич се прибира автоматично под задната броня, когато не се ползва. Пак там, под задната броня, с леко движение на крака може да се отваря и затваря капака на багажника без ръце.

Новата Kuga очарова и изцяло се грижи за пътния комфорт чрез:

  • интелигентната 4х4 система на Ford, която разпределя въртящия момент към SUV колелата за оптимизиране на управлението и сцеплението, особено при хлъзгави настилки
  • Контрол на завиването, който компенсира загубата на контрол, в случай че водачът навлезе в завой с много висока скорост.
  • Векторно разпределение на въртящия момент, което подобрява управлението с леко прилагане на спирачно усилие върху вътрешните колела за подобрено сцепление и стабилност в завой.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име