ISUZU D-MAX : Искате сняг? Мога да ви го докарам.

0
5992

Товар над един тон (от 1080 кг до 1310 кг в зависимост от версията и кабината) да превозва или да тегли прикачен до 3.5 тона може железният пикап  ISUZU D-MAX.

С такъв автомобил мога да докарам и пролетта.

Работен  кон, порода тежковоз с японска кръв и легендарно дизелово сърце с марката ISUZU.

До момента у нас ISUZU  се свързваше предимно с добре познатите камиони и автобуси. ISUZU има над 100 – годишна впечатляваща история белязана с инженерни завоевания и пазарни успехи  в цял свят.  Първото поколение на пикапа D-MAX се появява на пазара през 1963 г., като идеята на японците е да създадат превозно средство с удобството на лек автомобил и в същото време полезен и практичен за професионална употреба.  През следващите 50 години, отбелязвайки рекордни продажби, пикапите ISUZU  завладяват пазарите в Европа, Северна Америка, Северна Африка, Австралия и др.

В България, моделът се предлага от дилърите на “София Франс Ауто“, а всеки който иска да се убеди в качествата на мултифункционалния пикап, може да заяви час за тест. От сега съветвам всички мераклии, които ще яхнат в пробно изпитание този здрав и мощен работен кон, да го направят в реални условия на труднопроходимо трасе с товар. Така ще се убедят в камионаджийските двигател и шаси и елегантните управление и комфорт на лек автомобил. Не забравяйте пътници на всяко място в купето, защото само така ще се убедите в удобството не само зад волана.

ISUZU D-MAX – безкомпромисна надеждност, изключително нисък разход на гориво, висока ефективност и мощност в комбинация с напълно обновен двигател.   

На външен вид е поредният модерен пикап, с когото се разминавате, докато окото ви не забележи надписа Isuzu на предната решетка и не реагирате с приятна изненада, че вече има и още един на нашия пазар. Хромираните огледала, сребристите прагове, релси на покрива, LED светлините и атлетичният му вид правят впечатление.

След безпощаден офроуд с ISUZU D-MAX е нужна бърза пароструйка, за да преобрази  „каубоят“ в истински градски „тузар“. Всяко едно кожено палто и скъпо сако ще оценят модерната кабина, където ви очакват балансиран лукс, системи за свързаност, информираност и безопасност, допълнени от изчистено табло, модерна мултимедия със 7-инчов сензорен екран с команди  от волана и навигация в ниво на оборудване Gravity.  Пред погледа на водача, в зависимост от настройките, се показва дигитален дисплей с информация за основните показатели. Седалките са широки и удобни, а волана регулируеми. Широко се отварят и вратите, а достъпа до пикапа и стартирането на двигателя е безключово.

Най-големите предимства в салона са пониженото ниво на шум в сравнение с конкурентите, изключително лесно и леко управление при висока скорост и натоварени терени и осигурено спокойно пространство от краката на пътника до таблото. Пасажерите на задните седалки споделят същия комфорт, като тук е много важно, че почти не се усеща друсането при движения върху неравности, което е типично за пикапите. Най-голямата промяна обаче е в сърцето на мощния пикап – новият съвременен турбодизелов двигател.

През годините философията на марката остава непроменена: да върши много работа за дълго време. Успехът е във внедрените в автомобилите технологии и характеристики, разработени за камионите. Неслучайно дизеловите двигатели на ISUZU  са изключително популярни и предпочитани в суровите условия на скандинавските страни, а в световен мащаб марката затвърждава позицията си на лидер в производството на двигатели за всякакво приложение.

Здравина и уверено пътно поведение.   

Електронна система 4х4, електронно разпределение на спирачната сила, електронна стабилизираща система при поднасяне, контрол на сцеплението, система за потегляне и спускане по наклон, автопилот с управление от волана, камера за заден ход, подгряване на задното стъкло, шест въздушни възглавници и др. са само част от стандартното серийното оборудване на  ISUZU D-MAX.

Моделът олицетворява българската приказка, че магарето тегли толкова, колкото го натовариш. 1,9-литровия 4-цилиндров турбодизелов двигател е с  164 коня под капака и с помощта на теглича, без задъхване тегли до 3,5 тона прикачен товар. Дългото междуосие от 3095 мм осигурява отлично пътно поведение, като понижава наклоняването в завоите. Спирачния път при рязко спиране е намален, независимо от теглото на товара.

Задвижването на ISUZU D-MAX е със задно или двойно предаване 4х4. Версията с 4х4 има въртящ се контролер на централния тунел, от който водачът може да избира между три режима – само задно предаване 2Н, бързи предавки 4Н, който може да се включи при движение с до 100 км/ч или бавни 4L предавки за тежък офроуд. Режимите са обозначени с бутон до скоростния лост и ръчната спирачка, а превключването е бързо и лесно. Препоръчвам задното предаване, защото тогава пикапът харчи най-малко и е с най-добър радиус на завой.

Когато е необходимо повече сцепление, електронната система 4х4 прехвърля 50% от тягата към предния мост. Ако се налага преминаване през хлъзгав терен, водно препятствие или дълбоки коловози, тогава на ред е режима на бавните 4L предавки. В такива условия ISUZU D-MAX е истински гладиатор.

Пътният просвет от 235 мм в комбинация от преден ъгъл на проходимост от 30° и заден от 29,2°, позволяват на пикапа да изкачва и спуска сериозни наклони. Новият D-MAX може да се движи по страничен наклон с ъгъл до 50 градуса, а редица системи, като тази за спускане по наклон, осигуряват сигурност при много стръмни терени.

Пикапът се предлага в три варианта на кабина – единична, удължена и двойна.

Видът на кабината определя и обема на товарния леген, в който има скоби за укрепване на товара. При единичната кабина легенът е с височина 440 мм, дължина 2305 мм и широчина 1570 мм. При удължената кабина товарният отсек е с височина 465 мм, дължина 1795 мм и широчина 1530 мм, а при двойната кабина дължината вече е 1552 мм. Опциални са облицовката и ролетната щора за товарния леген и теглича.  Щората се заключва и сгъва много бързо, така че предпази товара от дъждове и любопитни погледи.

Рефрешнатият ISUZU D-MAX, при базов модел стартира с цена от 42 468 лв., със задно предаване и единична кабина и може да стигне до 73 206 лева за Double Cab 4х4 Arena Automatic.

Тестваният модел на снимките:

  • ISUZU D-MAX Double Cab 4х4 Gravity
  • Двигател: 1898 куб.см.,дизел, 4-цилиндров
  • Мощност в к.с. 164 к.с. (при 3600 об.)
  • Въртящ момент :360 Нм (при 2000 об.)
  • Ускорение: (0 – 100 км/ч) 12.5 сек.
  • Максимална скорост: 180 км/ч
  • Резервоар: 76 л
  • Задвижване на колелата: 4х4
  • 6-степенна ръчна скоростна кутия

Разход на гориво:

  • Градско: 7.6 л/100км
  • Извънградско: 6.6 л/100км
  • Смесен цикъл: 7.0 л/100км
  • Емисии на CO2 228 г/км

Цена на тестовата версия: от 69 350 лв. с ДДС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име