Тежковозите и Eqipur

0
4743

По малко от месец и половина остават до Конският Великден. Тази година ще отбележим празника на коня на 24 февруари, което е значително по-рано в сравнение от изминалата 2017.

Сега е времето да подготвим конете, така че в кушии и надпревари да посрещнем подобаващо празника на пробуждането. На Тудорица ще видим първите надбягвания с местни коне, ще се насладим на първите стартове при тежковозите, ще наблюдаваме и първите прескоци  от зимната лига. Всеки собственик, който обича своя кон и се готви за предстоящият Тодоровден, трябва да знае, че вече е време за по усилени грижи и тренировки.

Връщането към активно състояние след зимните дни е добре да стане постепенно и при спазването на определен режим на тренировки, хранене и почивка. Към програмата, която сте разписали за постигане на максимални резултати, добавете и продуктите на Equipur с гарантирано качество от Германия, които ще помогнат за бързото възстановяване на мускулите на конете, силата и здравето им.

Ето какво предлагат специалистите за по-добрата спортна изява на конете:

Мускули

Знаем че конете от тежковозите породи са гигантите на семейство Еquide. При тях структурата на тялото е развивана в посока на мускулна маса, за да се справят с тежките товари. В тази връзка, подходящи продукти за добавяне към храната ежедневно, при вече израснали коне, са Equipur amino и Equipur Top E. Разбира се те ще подпомогнат разнообразното хранене и тренировките за да се получи един истински резултат.

Малки кончета

Важно е за подрастващите кончета от тежковозните породи да се стимулира развитието на костите и ставите преди мускулната маса, за да се избегнат рахитите, деформациите и възпаленията на ставите и копитата в последствие. Подходящи продукти за тази профилактика са Equipur calcin и Equipur mineral.

Красиви коне

В днешните механизирани времена тежковозите коне имат статут на любимци, а не на работни животни. В тази връзка, вида на копитата, гривата и опашката е от значение за гордоста на стопанина. Подходящ продукт за тази цел е Equipur biotin plus. Продуктът се добавя към храната за по-дълъг период от време за да има по-траен ефект.

Мощност

Състезанията по надтегляне с тежковози коне са също толко изтощаващи, колкото и прескачанията при спортните, например. За да се справи с натоварването и последствията от него, на коня е нужно 10-14 дни преди състезанието да му се дава Equipur energen plus или Equipur racepower. В деня на самото състезание може да се даде един апликатор Equipur vitalyt. През топлите месеци, заради усиленото потене и загуба на електролити, е подходящо да се дава предварително Equipur elektrolyt plus.

Послушни коне

Тежковозите коне по принцип са кротки гиганти, но това правило има изключения. За да приучим младо животно с по-буен темперамент за впрягане или послушание при транспортиране, решението не е камшик. Правилно е няколко дни да се захрани с Equipur magnovit или Equipur tryptomag и след това да се започне работа с коня, като даването не се спира докато траят заниманията.

Лекарства

Конската кожа е много специфична и при нараняване или протриване от амуницията заздравяването изисква по-пригодени лекарства. Такава е пастата Equipur dermaloxin forte. Ако конят стои повече на едно място в не толкова сух обор, добре е периодично да се преглежда свода на копитата, да се подрязва около стрелката и третира с Equipur chevaloxin. Това е профилактика за запазване здравината на свода на копитото и при подковаването.

Не забравяйте, че конете се нуждаят от вашето внимание, грижи и любов.

Повече за продуктите на Equipur може да научите на адрес richter-pharma.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име