Yong Riders Academy в България – 2018

0
2897

През 2018 г. са планирани 4 лагера за млади ездачи: 26-28 март, 08-10 май, 25-27 юни (тази дата подлежи на прецизиране) и 01-04 октомври.

Лагерите ще бъдат проведени в Житинца с треньор Жан-Морис Бонно.

Всяка балканска страна има право да номинира до трима състезатели (юноши/млади ездачи) и един треньор, за България са 4 състезатели и двама треньори. Участниците в прогрaмата ще да бъдат постоянни и ще бъдат на всеки един от лагерите, а треньорите ще работят в тясно сътрудничество с Жан-Морис.

На всеки от лагерите освен тренировките ще има теоритична подготовка.

Програма:

  • Първи лагер – проф. Стефан Монтавон – ветеринар – ще говори на тема Биомеханика от гледна точка на прескачането на препятствия и хранене на конете.
  • Втори лагер – Подготовка на млади коне и планиране на спортната подготовка – водещ лектор Йенс Фредриксон, брат и треньор на настоящия европейски Шампион Петер Фредриксон.
  • Трети лагер – Психологическа подготовка на състезатели – лектор от Ирландия, която работи с националните отбори на Ирландия за деца, юноши и млади ездачи.
  • Четвъртия лагер ще бъде свързан със състезание.

На лагерите са поканени и ще вземат участие и настоящи и бивши участници в Young Riders Academy – Лаура Клапке, Германия, Мария Маденова, Русия и Дерин Демирсой, Турция.

Всички участници ще бъдат разделени на две групи – първата група ще има тренировки сутринта и теория следобед, втората група теория сутрин и тренировки слеодбед. Между лагерите участниците ще имат програма, която трябва да следват.

Престоят на коне и участниците се поема от Young Riders Academy.

В срок до 10 януари, комисията по прескачане на препятствия трябва да предложи списък с участници, които да гарантират, че са съгласни да вземат участие в лагерите при тези условия.

Всички лагери са открити и са безплатни за всички допълнителни наблюдатели.

За повече информация:

  • адрес: София, община “Средец”, бул. “Васил Левски” № 75
  • тел: 02/ 986 53 99; 02/ 930 06 03
  • e-mail: bef@horsesportbg.org

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведи текст
Въведи име